söndag 25 januari 2009

Tidsfördriv en söndag

I kväll var det dags att ta sig till The Rover då jag noterat att de fått in Rainbow Warrior från Närke.

Så efter att ha utfört det som stått på agendan för denna söndag tog jag mig till Rover med stor förväntan, har letat efter denna öl från Närke sedan jag missade den i somras på Akkurat. Har man druckit Kll ´n v fn d vll från Närke vet man vilken hög klass de har på sina IPA, bara denna är i närheten så är det värt att ta sig runt stan.

När jag kom in på Rover kunde jag ganska snabbt konstatera att den var slut, vilket jag även fick bekräftat av killen i baren. Mm, vad tar man nu då? Jo, där framför mig fanns den högaktuella Oppigårds Single Hop Ale på fat. Denna ska lanseras på Systembolaget som fast sortiment under ett år med start i april, tror jag det var. Här har de endast använt sig av en sorts humle, Syrian Goldings. Nu ska vi se hur den är.

Ljusgul/gyllene vätska med vitt skum. Sparsamt med skumrester.

Dofter friskt av humle, citrus, blommig, torr.

Smaken är frisk av humle, citrus, citronskal, kryddig, blommig, rejält bitter, torr. Ett somrigt öl.


Ser fram emot när detta öl går att köpa på Systembolaget.

Betyg 8/10


Medan jag tömde min Oppigårds noterade jag ett intressant öl på en kran längre bort. Det är en gammal bekantskap från Sierra Nevada Brewing, Torpedo Ale. En IPA som jag upplevde som bra men inte i topp senast jag smakade den. Måste bara smaka den igen för att se hur den är denna gång.


Vätskan är ljus bärsten med kompakt vitt skum, lägger sig en hel del skumrester på glaset.

Doftar fruktigt av humle, citrus, grape, karamell.

Smaken är medelfyllig av stora givor humle citrus, mycket grape, ananas, aningen söt, karamellmalt . Besk utan att bli överväldigande.

Jag upplever den bättre denna gång så betyget höjs till 8/10

Det här blev ju en ganska bra söndag ändå.

1 kommentar:

  1. Jag provade ett litet smakprov på Rainbow Warrior i Köpenhamn på den "tatuerade änkan" och tyckte faktiskt inte det var värst bra, beställde en goldings starkporter istället.. Härligt att single hop fick ett bra betyg, ser fram emot att se den på systembolaget.

    SvaraRadera