lördag 10 januari 2009

Port Brewing

Tänkte skriva lite om tre öl från Port Brewing.

Vi börjar med denna DIPA som bryggdes till deras 2 års firande av starten.

2nd Anniversary
Grumlig orange/bärnstensfärgad vätska med blygsamt skum som lämnar hyggligt med rester på glaset. Doftar sött, citrus, kåda och gräsigt. Smaken drar åt citrus, grape, kåda, karamellmalt, tallbarr...ganska kraftig efterbeska och alkohol. Denna DIPA saknar den fyllighet som de bästa i klassen besitter, vilket gör att smakerna inte lyckas integrera alkoholen helt och hållet utan den gör sig påmind i eftersmaken. Allt sammantaget är det en hyfsad DIPA som dock känns lite för obalanserad i dagsläget.

Betyg 7/10


Som nr 2 blir det en IPA som producerats till hyllning åt alla surfare over there.

Wipeout IPA
Ljus grumlig vätska med vitt skum som lämnar en del skumrester på glaset. Doftar fruktigt och godissött. Smaken är stil-typiskt amerikansk IPA men aningen tam i arom och beska för min smak.

Betyg 7,5/10
Till sist blir det Port Brewings bidrag till dessa IPA som humlats med färsk humle under skördetiden.

High Tide Fresh Hop IPA
Vätskan är grumlig och väldigt ljus lite blek till och med, riktligt med vitt skum som lämnar mängder av skumrester på glaset. Doftar underbart av amerikansk humle, främst Centennial. Smaken är somrig med läskande citrus, grape, gräsighet. Bra balans mellan sötma och beska. Förväntar man sig ett öl med fyllig kropp och klibbig sötma blir man besviken för denna är något helt annat, nämligen ett öl med lätt kropp som verkligen passar en solig sommardag i skuggan.

Betyg 8/10


2 kommentarer:

  1. Nu ångrar jag lite att jag aldrig köpte någon "High Tide". Tänkte att eftersom wipeout smakade så o-färskt och ut-daterat så skulle denna antagligen vara ännu värre eftersom den är mer baserad på "färskhet". förhoppningsvis finns det någon kvar på ölbutikken vid nästa besök.

    Fan va mycket humle du druckit den senaste tiden, är avundsjuk då jag inte har något kvar..

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att High Tide är klart värd att prova. Ser nu fram emot Hop 15 som jag tror är den bästa av dessa DIPA/IPA från Port Brewing.

    Ja, det har blivit mycket humlestinna öl på den senaste tiden.

    SvaraRadera