tisdag 27 januari 2009

KNARK är surt

Blev inspirerad av Fredrik som skrev på sin blogg om ett annat öl från samma bryggeri här. Kunde inte låta bli att ha en lika dålig rubrik.

Jag köpte denna på BarleyWine i Köpenhamn i somras. Imperial stout är min favoritstil och läser man Fredriks recension på KNARK (V) låter den ju väldigt god, kraftig med humliga inslag. Hur upplevde då jag lillebrorsan KNARK (III), en imperial stout på 7,2%? Så här står det i mina anteckningar från provningstillfället.Nej, nej... det här var ingen höjdare. Ljudet påminde mycket om en lager när jag hällde upp ölet med ett brusande ljud och små bubblor på insidan av glaset. Likheterna slutar tyvärr inte där utan den är även väldigt tunn med en metallisk smak.

Stort fluffigt skum med stora hålrum.

Hittar inget av de utlovade smakerna av kaffe och choklad möjligen finns där lite smak av lakrits och aska.

Det kan vara så att den inte är riktigt kry. Mycket tyder på att jag fått en infekterad flaska, fanns flera tecken på detta inte minst en syrlig ton. Kommer nog aldrig få svar på detta då ett återköp är föga troligt.


Betyget blev 2/10

Efter att ha läst Fredriks inlägg är jag om möjligt ännu mer övertygad om att jag fick en dålig flaska. Kommer nog därför ge denna och storebrorsan (V) en chans till vid tillfälle.

1 kommentar:

  1. Du bör nog ge den en andra chans men vänta ett tag tills ny batch är fixad, jag tyckte 8/10 på knark III för något år sedan också köpt på barley wine.


    /Fredrik

    SvaraRadera