lördag 31 januari 2009

Pubrunda

Igår efter att varit på After Work med jobbet passade jag på att slinka in på några bra pubar för att se vad som kommit in sedan förra helgen. Började på 3 små rum och där beställde jag en Ekholmen Ekologiska Ale från Nynäshamn. Hade inte så stora förväntningar på den men det är alltid roligt att prova något nytt. Man kan väl säga att den var trevlig utan att sticka ut på något sätt.

Tog mig sedan ner mot andra långgatan och The Rover där det blev en mycket trevlig porter, Gonzo Imperial Porter från 2005. Den var som jag upplevt den tidigare mycket god. Hur mycket jag än försökte provocera fram ett skum blev det inte en enda bubbla på ytan av den mörka vätskan. Den smakade som tidigare massor av choklad, ek, vinös, mörka bär. Fick frågan om jag ville ha den kyld eller rumstempererad. Valet gick på en kyld för att kunna uppleva karaktärsförändringen i takt med att den ökade i temperatur.

Kvällen avslutades på Delirium där jag äntligen slog till på en Old Ruffain från Great Divide. Vätskan är röd, bärnsten med tjockt smuttsvitt skum. Doften är söt, maltig och massor av humle (bitter). Smaken är söt, kola, karamell, fruktigt humlig som övergår i en aggressiv bitterhumle. Bakom allt detta finns Great Divide nötaktiga hussmak. Den intensiva bitterhumlen och den höga alkoholhalten ger en brännande munkänsla. En riktigt grym öl.

Nu har jag äntligen druckit samtliga av Great Divides "Really Big Beers".

2 kommentarer:

  1. Låter som en bra runda. Kul att du gillade Old Ruffian. Jag har tyvärr bara druckit "färsk" gonzo men tror de har 05'an på bishops här i Malmö så jag får väll slå till på en flaska snart. Din beskrivning gjorde det betydligt mer lockande.

    SvaraRadera
  2. Tycker verkligen att du ska ge gamla Gonzo en chans. Jag har faktiskt två st flaskor av den gamla Gonzo hemma. Hittade dem i Köpenhamn vid det senaste besöken.

    SvaraRadera