tisdag 6 januari 2009

ICA Focus Göteborg

Vad har nu detta med öl att göra? Jo när jag i söndags kväll var nere på min ICA-butik för att införskaffa några matvaror till middagen gick jag förbi ost-disken. Jag vet att Fokus är kända för att ha lite exklusivare sortiment och därmed stöter man på en del överraskningar. Kan erkänna att kan blev lite överaskad när jag uppmärksammade en frysdisk som de kallar exotiska djur där tex krokodilkebab och zebra bjöds ut för ca 500kr/kg!

Hur som helst tillbaka till ostdisken. När jag stod och kikade in genom glaset på de delikata ostarna som jag ju gjort vid ett flertal tillfällen tidigare får jag plötsligt fick se följande.


Tre flaskor Rogue var intryckta bland ostarna! Nere till vänster en XS Imperial IPA, bredvid mitt i bild Brutal Bitter samt uppe i mitten en Dead Guy Ale. Det är väl inte så konstigt det kan man kanske tycka och jag är väl beredd att hålla med om till viss del. XS går ju att få tag i på systembolaget vid de tillfälliga släppen samt att den har en väldigt iögonfallande flaska och därmed skulle göra sig bra som skyltningsobjekt. Därmed är det fullt möjligt att slumpen förde den till platsen och inte någon längre eftertanke.

Men vad jag vet så har varken Dead Guy Ale eller Brutal Bitter funnits på systembolaget någon gång vilket gör det hela intressantare. Någon på denna ICA-butik har alltså varit utomlands och köpt två flaskor Rogue Ales för att ta med till jobbet och ställa i ost-disken. Den kan väl vara köpt på puben tänker ni säkert då, troligen inte då både Dead Guy Ale och Brutal Bitter var oöppnade och att det skulle då innebära att man fått ut dem från puben obrutna. Vilket inte är en omöjlighet om man känner rätt person, men då kanske man inte skulle ta med dem till jobbet med riskera att få frågan av chefen vart de kommer ifrån.

Kul när saker inte bara händer utan att någon troligen har tänkt till och ansträngt sig.....eller så har jag helt fel och att de ligger där för att den ena har en dödskalle på etiketten och den andra har en tuff kille som knyter handen, tillbaka till någon slags slump alltså.

Det livade upp en förövrigt tråkig söndagskväll för några sekunder i alla fall.

6 kommentarer:

 1. Fan va skumt, jag hade nog fått en smärre chock om jag sett samma sak, roligt hursomhelst! du skulle försökt att köpa flaskorna..

  Gött att du börjat skriva, jag har bara väntat på det. Kommer följa troget!

  SvaraRadera
 2. Jag ska göra mitt bästa. Både med bloggen och att få loss flaskorna från ICA. :)

  SvaraRadera
 3. Det var tusan, inte visste jag att man på ICA kan hitta såpass rolig dryck. :)

  Kul förresten med en till blogg om öl, ju fler desto roligare.

  SvaraRadera
 4. haha, sanslöst skumt ju!
  jag var på fokus i söndags, drev förbi osthyllan utan att titta så noga och lade såklart inte heller märke till några flaskor.

  SvaraRadera
 5. Ska vi göra ett nytt försök med ölen då kanske? Jag kan imorgon tex, funkar 18-snåret?

  SvaraRadera
 6. Japp, 18:00 fungerar utmärkt! Jag åker upp till dig vid 18 , ringer när jag åker. Ok?

  SvaraRadera