onsdag 15 juli 2009

Ölbloggarträff Sverige del 2

Vad är nu detta, 28 st har redan svarat på denna enkät! Jag vet ju nu inte bakgrunden till siffrorna om det t.ex. är någon fuling som svarat mer än en gång på enkäten vilket naturligtvis går om man har tillgång till fler IP-adresser.

Nu till det poängen med detta inlägg. Om vi nu utgår från att det skulle komma ca 25 st på en sådan träff skulle det vara grymt roligt men samtidigt uppstår ju ett problem. Något som har höjt dessa träffar är att det alltid har funnits några rariteter i provlistan, men denna möjlighet begränsas ju avsevärt om vi kommer över 13 st. Vid detta tal får varje person ca 5 cl om man utgår från en bomber på 65cl.

Det är ju nästa omöjligt att få tag på dessa rariteter och då ska vi inte tala om sannolikheten att få tag på fler än en vilket skulle behövas vid en deltagarlista på t.ex. 25 st. Visst går det ju alltid att begränsa sig till det utbud som går att köpa i Sverige och våra grannländer vilket inte är så dåligt i och för sig.

Kom gärna med respons på mina funderingar kring detta och glöm inte att svara i enkäten till höger om du inte redan gjort det.

12 kommentarer:

 1. Instämmer helt klart i det du skriver.
  Man borde nästan ställa det som ett "krav" att man är en av de ölbloggare som rosat marknaden senaste halvåret eller något.
  "Annat löst folk" som skulle vara intresserade, ja, man skulle kanske kunna vara så elak att hänvisa till Stockholm Beer & Whisky till dessa.. ? Om man nu vill kalla det "ölbloggarträff" vill säga.

  SvaraRadera
 2. Håller med om att man bör vara bloggare eller en del av det "gänget" liksom, det finns väll alltid risk att random folk vill vara med om de ser en skön provlista som de kan snylta in sig på för ett par hundralappar, inte minst om det dyker upp lite knepigare öl att få tag på. Egentligen inget fel i det, det är alltid kul att träffa nya ölintresserade men om vi själva redan är en stor grupp på runt 20pers eller nått så är det tillräckligt knepigt att behöva skaffa dubletter av allt..

  SvaraRadera
 3. Jag tycker enbart att de som uppdaterar sin blogg minst en gång i veckan skall få vara med... vänta nu, då hamnar jag visst utanför. Det var inget! =P
  Ses på drie kliene zimmers (kan ingen tyska) ikväll!

  SvaraRadera
 4. Nej men seriöst Victor, uppdatera din blogg, så fort jag går in på den så ser jag ett rosa fyrpack hoegaarden rose!

  ;)

  SvaraRadera
 5. Att det skulle vara ölbloggare som träffas får man väl utgå ifrån. Betänk oxo att är man 25pers så har man en helt annan budget att leka med och fler personer som kan ta med sig skojiga pryttlar. Fast ni har rätt om 25 pers verkligen skulle dyka upp så krävs det ju minimum 2 bombers per ölsort man ska prova.
  Bestämmer man tid långt i förväg går det ju faktiskt att trejda till sig lite saker oxo med lite flyt. Det finns för och nackdelar med det mesta här i livet :)

  SvaraRadera
 6. Hallå, jag vill också säga något. Jo, man skulle ju t ex kunna lotta ut provsmakningar om det finns många deltagare men få flaskor. Fast det kan ju upplevas som orättvist, speciellt om man har den otur som jag själv har. Eller så kör man intresseanmälan på tänkta öl och lottar ut om det blir för många på en. Sedan måste man såklart köra en blogg eller frälsa världen med en bevakningsagent. Vad dempa menar med att rosa marknaden vet jag inte, men varken han och jag skulle ju då inte få smaka Guäze t ex. :)

  SvaraRadera
 7. Riktigt kul med en ölbloggarträff för hela Sverige! Känns som att det är Stockholms tur att vara värd, men samtidigt känns det som att majoriteten av oss bor i Göteborg.

  Vi i Stockholm har en ölbloggarträff som med största sannolikhet går av stapeln den 5:e september(mer detaljerad info kommer nästa vecka), så då undrar jag lite löst när denna träff ska ta plats?
  Är vi väldigt många som vi verkar kunna bli krävs en hel del planering och då kan det kanske vara lämpligt att ha den någon gång i November?

  SvaraRadera
 8. När skulle en sådan kunna bli av? Troligen tidigast i november. Augusti är ju precis runt hörnet och september har ju sin mässa så…ja, tidigast i november. Väntar vi däremot ytterligare har vi ju december med alla julaktiviteter som där hör till.

  Vart den ska vara och vilka som ska hålla i trådarna får vi väl bestämma inom kort. Några som är sugna på att hålla i detta?

  SvaraRadera
 9. Victor: för din del skulle det inte räcka med att gränsen sattes vid att de som uppdaterar sin blogg minst en gång i månaden skulle få delta. Ditt senaste inlägg kom upp den 14 juni.

  För att fortsätta på samma ämne har du 46 inlägg under 2009 vilket kan jämförs med Schnille och Schmak som hade 72 inlägg i maj.

  SvaraRadera
 10. Å andra sidan, är man tillräckligt många kan man ju dela på något intressant fat.

  SvaraRadera
 11. Vill man ha tag i lite riktigt roliga grejer bör man ju fundera över att gå ihop för någon "trade", vi lär bli för många för att det ska kännas lönt att ta med en flaska av någon viss raritet tex, däremot kan man ju byta till ett par flaskor av några olika roliga öl så länge man har lite vettig bytes ammo.. Fram med era kaggar! ;)

  SvaraRadera
 12. Hålls den i Stockholm är jag absolut öppen till att vara med och hålla i träffen. Är den i Göteborg blir ju det genast betydligt svårare.

  SvaraRadera