onsdag 8 juli 2009

En fredags uppgång & fall!

Senare i fredags besökte jag 3 Små Rum där målet var att dricka åtminstone ett glas av den grymma Max Golding från Närke som hade kopplats på. Var lika god som jag mindes den från Porterfestivalen som hölls på Bishops Arms Järntorget i höstas.

Trots att lokalen var som en varm gryta trotsade jag och Rojo från Beerwell detta och gick på en parallell-provning mellan Mikkellers Simcoe och Nelson. Det rådde en del oenigheter när vi gjorde ett försök att analysera intrycken. Det är värt att nämna att jag upplevde Nelson som betydlig godare denna gång trots den starka parfym-doften.

Nästa öl blev en för mig helt okänd belgisk ale som Reza hade fått in några flaskor av, Qvänum McBrian från Kvärnum Mat & Malt. Var väl en ganska god belgisk tolkning utan att på något sätt övertyga.

Någonstans här föreslog Reza sin vana trogen och vi som satt i baren skulle dela en öl, vilket jag aldrig varit med om att vi motsatt oss. Denna gång var det Southern Tier Choklat som skulle provas. Kul då jag inte hade smakat den tidigare trots att det står en flaska i skåpet hemma. Här var det mjölkchoklad i mängder med en alkoholhalt som var väl integrerad. Gillade den trots att det inte var mycket mer än just choklad.


En något lättare fortsättning blev
Ølfabrikken Cream Ale som trots sin ålder var bra bevarad speciellt humle-profilen var riktigt trevlig. Har dock inte något färskt att jämföra med då jag inte hade druckit den tidigare.

Som avslutning på kvällen beställde vi in Dark Force från Norska Haandbryggeriet. Det visade sig var en ok imperial stout utan att sticka ut på något sätt.

Nu tog jag det ödestigna beslutet att fortsätta till Bishops på Avenyn för en sista öl innan kvällen var slut. Det fick bli en Slättöl från Närke då den alltid är god och inte minst vid dagar med temperatur runt 30 grader. Så långt allt bra. Kvällen fortsatte dock med att den givmilde Peter beställde in en Stormaktsporter från 2006 och några Whiskyprovarglas. Det var nu det som jag borde vara tyst om inträffade...jag vill hävda att glaset fullkomligt exploderade i handen på mig men efter lite logisk eftertanke tappade jag nog glaset från någon decimeters höjd ned i bordsskivan som framkallade den explosionsartade reaktionen som krossade foten fullständigt.
Kupan var dock intakt med ca 1 cl kvar i botten resterande ca 4 cl låg som en lite sjö på bordet med små öar av glas från den krossade foten.

Det kändes lite snöpligt att behöva sitta där och torka upp Stormaktsporter med hushållspapper, som förövrigt hämtades av Peter under tiden jag förskräckt begrundade vad som egentligen hade inträffat.

Ber om ursäkt till alla närvarande som behövde bevittna detta och då inte minst Peter som tom fick betala för att se spektaklet.

5 kommentarer:

 1. Se det från den ljusa sidan - tur det inte var en Kaggen! :D

  SvaraRadera
 2. Ush ush, lite jobbigt där på slutet men ja, tur att det inte var kaggen ;)

  SvaraRadera
 3. Det är nog snäppet värre att spilla ut Dark Horizon 1st Edition, men det tror jag inte att någon i församlingen skulle kunna ens tänka sig att göra... eller? I morgon kör vi igen, Weine! ;)

  SvaraRadera
 4. I think this is one of the most important information for
  me. And i am glad reading your article. But should remark on few general
  things, The web site style is great, the articles is really excellent :
  D. Good job, cheers

  Also visit my web site cellulite treatment reviews

  SvaraRadera