tisdag 28 juli 2009

Haket

Igår lyckades jag locka med Rojo från BeerWell till Haket för att gå igenom några öl.

Huvudmålet med besöket kommer jag till i ett senare inlägg. Men nu vill jag passa på att lägga ut en rekommendation på ett öl som kopplades på när Paradox Arran Edition från BrewDog tog slut för någon dag sedan. Det är den helt fantastiskt humlestinna Double Dog Double Pale Ale från Flying Dog - så underbart mycket humle så att det blir både löjligt och väldigt gott!

För er som gillade eller missade Paradox Arran Edition kan jag trösta med att Haket har ytterligare ett fat som ska få vila till i höst då det kommer kopplas på.

6 kommentarer:

 1. Har bara druckit Double Dog Pale Ale några gånger men tyckte att humleprofilen var lite enformig samt att det var för mycket bitterhumle. Har en flaska hemma som jag ska låta stå ett tag och sedan prova för att se om den blir bättre.

  SvaraRadera
 2. Baggio: Det har blivit några flaskor tidigare med varierande omdöme. Första flaskan var otroligt humlig medan de senaste varit nedtonade pga av ålder. Körde en vertikal som Dempa skrev några rader om här (http://dempabeer.blogspot.com/2009/05/en-tung-humlekvall.html).

  Vad är det jag vill komma fram till? Jo, jag föredrar nog den så där burdus enformig men ändå jävligt god. Räcker dock med något glas för annars kan det bli som du är inne på alldeles för enformigt.

  Men jag gillar ju även vissa av de löjligt obalanserade Southern Tier-ölen som kommit in till Sverige. ibland är det skönt med något som bara kör på utan krusiduller.

  SvaraRadera
 3. Jo, Double Dogen är mest en massa humlebeska. Det gör den riktigt bra. Sen tycker även jag om Southern Tier-ölen.

  Det får bli en sväng förbi Haket snart. De har ju fått in en massa kul amerikansk och dansk öl.

  SvaraRadera
 4. Själv tycker jag att Double Dog är på tok för stark – visst ska det vara bra med alkohol i en DIPA, men 11,5% är för mycket.

  SvaraRadera
 5. Var också förbi Haket i helgen. Drack en Hoppin Frog Mean Manalishi som nyligen kommit in. Har tidigare inte druckit ngt från Hoppin Frog men har läst att det ska tas in lite till systemet och tänkte att jag måste prova den. Hade ganska höga förväntningar, men blev besviken... den kändes ganska trött och hade inte alls den härliga hulmen jag förväntade mig. Möjligtvis ger jag den en ny chans när den kommer till systemet, men just nu känns det inte så....
  Uffe

  SvaraRadera
 6. Uffe: det låter väldigt tråkigt då jag sett fram emot den. Köpte både den och deras IPA Hoppin to Heaven i Köpenhamn för ett antal månader sedan och båda var mycket bra.

  Prova gärna deras imperial stout BORIS.

  SvaraRadera