lördag 25 juli 2009

Holy Cow! det var en tam IPA


Då var det tid att stänga tråden Dugges för den här gången med att öppna en Holy Cow som jag köpte samtidigt som High Five. Dempa har tidigare framfört av han tyckte denna var lite svag i humleprofilen så frågan är då - hur är min flaska då?

Öppnar och häller upp ett öl som inte i närheten producerar det kompakta krämiga skum som High Five gjorde (jämför gärna) utan här är det mer storbubbligt och tamt. Doften är inte alls lika humledominerad som High Five utan här kommer mer maltig brödighet fram. Smaken likaså. Framförallt i eftersmaken ligger tydlig maltighet.

Får säga att det är ganska gott men inte alls lika fantastiskt humligt som den smakade förut. Här tror jag definitivt att den gamla humlen ligger med i koket. Väntar spänt på nästa leverans då den troligen kommer innehålla den färska humlen. Skulle vara kul att köpa en till av dessa flaskorna och parallellprova.

3 kommentarer:

 1. Det där med gamla råvaror är ett gissel. Visserligen förståeligt med tanke på de små (obefintliga) marginalerna ochg infektionen. Skadar dock det goda ryktet, både bland vanligt folk och ölentusiaster.

  Sen har jag aldrig varit jätteförtjust i Holy Cow! Vill oftast ha mina öl extrema åt något håll. Tycker i det här fallet att humlen och malten tar ut varandra.

  SvaraRadera
 2. Dricker du alltid öl på golvet hemma? ;)

  SvaraRadera
 3. Haha, golvet och bordet är av samma material. Håller med om att på den här bilden är det nästan omöjligt att se men studera High Five-bilden nedan. Ett tips golvet är lackat.

  Borde du väl veta som druckit DIPA från det bordet....eller det var kanske det som var problemet de kan ju framkalla minnesluckor.

  SvaraRadera