söndag 22 februari 2009

Åså fortsättningen på fredagen

Bestämde mig i fredagskväll för att gå ut och se om det fans något intressant på Delirium. Beställde in en Närke Julita S-9-19-39-43 och en flaskölslista (läs 8 cm tjock pärm). Julita var trevlig men skiljde sig en del från den typiska Närkeprodukten. Mer maltig karaktär och utan den kraftiga humleprofilen som alltid lyser igenom i Närkes produkter.

Kikade på klockan och insåg att jag måste dra vidare om jag skulle hinna gå förbi 3 Små Rum innan Reza stänger baren. Nöjde mig därför där och kilade vidare över stan.

Inne på 3 Små Rum var det som vanligt en trevlig stämning. Målet denna gång var spontanjäst och då jag hört så mycket bra om Mariage Parfait dels från Reza men även från er bloggare där ute var valet ganska klart. In kom en flaska Boon Oude Geuze Mariage Parfait från 2004.


Oj, vilken underbar doft av jordkällare, citrus, stall med en enorm relativt långlivad skumkrona. Det här är verkligen lyxigt. Smaken är fylligt av fruktig citrus, stall, syrlig utan att gå lika långt som Cantillon. Otroligt balanserad -Världsklass!

Jag satt och diskuterade öl med en man i baren då Reza bröt in i diskussionen med ett ansiktsuttryck som jag börjar känna igen vid det här laget. Det innebär "nu jävar har jag något utöver det vanliga som jag vill bjuda på!" Där stod han med en flaska Liefmans Goudenband från 2006, skämtar du Reza?!


Innan det riktigt hade sjunkit in stod det tre glas på bordet med en otroligt inbjudande vätska och gudabenådad söt doft av karamell, mörka bär, vinös. Smaken är likaså söt av karamell, mörka bär, syrlig, värmande alkohol. Goudenband är löjligt balanserad och komplex. Har sagt det förut men tåls att nämna igen - du är en klippa Reza!

Hade förövrigt en mycket trevlig öl-träff i går med några andra bloggare där vi avsmakade några goda öl. Kommer upp ett inlägg så fort jag får tid.

2 kommentarer:

  1. Två riktigt bra öl där, Goundenband är en favorit. Snacka om hantverk.

    3 små rum står efter allt jag läst på din blogg bland annat på min "måste besöka lista" så fort jag får chansen att ta mig upp till Göteborg.

    SvaraRadera
  2. Det brukar vara rätt trevligt där. Vi får väl se om vi kan få till vår Ölbloggar-träff. Det känns självklart att gå förbi Reza då.

    SvaraRadera