fredag 13 februari 2009

MegaÖlbloggarträff

Vid ett tidigare inlägg här på bloggen verkade det som att det fanns ganska stort intresse kring att anordna en ölbloggarträff med tillhörande provning och pubrunda här i Göteborg. Det är väl lika bra att ta tag i det omgående och det första är väl att försöka hitta en tid som passar de flesta. Det skulle ju vara kul om så många som möjligt kunde komma.

Förslagsvis kör vi detta på en lördag med start på eftermiddagen runt kl tre/fyra. Vi kunde öppna med en provning för att sedan ta oss ut och botanisera bland Göteborgs pubar. Anders kom med ett (enligt mig) bra förslag - vi samlar ihop en slant så att Anders kan ta sig över sundet till Köpenhamn och införskaffa några intressanta provobjekt. För de som har tid/möjlighet kan vi ju smygstarta på fredagen med några intressanta öl, eller varför inte ett bryggeribesök hos Dugges eller Oceanbryggeriet?

Ni får naturligtvis gärna komma med förslag på hur upplägget kunde se ut.

Då önskemål har inkommit att försöka att få ihop detta med en löne/CSN-utbetalning föreslår jag följande tider.

Helgen den 28-29 mars.

Helgen den 25-26 april.

Helgen den 30-31 maj.

Tillägg: kan ni andra datum är det bara att lägga en kommentar om detta så fixar vi en tid som håller.

Ni som bor i Göteborg kan väl meddela om det finns möjlighet att tillhandahålla någon/några sovplatser.

Har ingen aning om hur detta ska styras upp men det löser vi nog i efterhand.

Nu när det endast är några dagar till släppet av Harvest blev jag lite inspirerad till att suga i mig en IPA av den färskhumlade typen, öppnade därför precis en bomber Port Brewing High Tide Fresh Hop IPA. Den är precis lika trevlig som jag upplevts den tidigare. Kanske till och med så att det är ännu mer bett i beskan...hur som helst mycket god!

In med era kommentarer nu så ser vi till att det blir något av detta nu.

13 kommentarer:

 1. Typiskt nog passar alla datumen mig illa, jobbar nämligen söndag 29/3 och 26/4. Lördag 30/5 springer jag Stockholm Marathon. Eventuellt kan jag fixa ledigt söndag 26/4, men helt säkert är det förstås ej.

  Helgerna 18-19/4 och 16-17/5 skulle funka fint. Men jag har full förståelse om det inte passar så bra de datumen med tanke på lön och CSN.

  SvaraRadera
 2. Jag tror jag kan vilket datum som där faktiskt =) Behöver kära "andersand" sällskap/bärhjälp om det ska inhandlas i köpenhamn hänger jag gärna med då jag också bor i malmö kindda!

  SvaraRadera
 3. Dugges Bärsklubb har möte på Dugges 28 mars kl.18.00, ev. kan ni komma då? Om nu inte det blir fullbokat, vilket jag tvivlar på.
  Lördag 25 april tar jag de europeiska ölföreningarna till Ocean, kanske ska hänga på då?
  Otroligt kul att ni bloggar så bra som ni gör!

  SvaraRadera
 4. Tack Rick för att du bjuder in oss.

  SvaraRadera
 5. 25-26 April funkar mig bäst då jag kommer hem ifrån USA den 20'e Mars och antagligen behöver varva ner och fokusera lite på missade studier men i värsta fall kan jag nog komma Mars också.. Maj funkar också såklart.

  Jag och Niklas kan slå ihop oss och gå på ölshopping, alltid bra med bärhjälp och någon o snacka skit med. Hoppas Ölbutikken får in lite nya intressanta objekt lagom till vår provning.

  Bra att du fixat ett "ledar inlägg" Weine!

  SvaraRadera
 6. Jag kan inte helgen sista mars, men de andra två ska det inte vara några problem att försöka komma loss till!

  SvaraRadera
 7. Jag och frugan vill gärna vara med. Vi kan nog lite när som helst, men till maj är det ju så långt kvar. April kanske är bäst?

  SvaraRadera
 8. Jag röstar också för April!

  SvaraRadera
 9. Personligen tycker jag april eller maj känns mest lockande då det förhoppningvis är lite trevligare väder att vandra runt i Göteborg då.

  Superskoj initiativ!

  SvaraRadera
 10. April eller maj låter helt klart bra. Som Fredrik sa så är vädret förhoppningsvis lite bättre då (åtminstone så lär det ju inte vara kallt).

  SvaraRadera
 11. Jag är på - har inte, vad jag kan minnas för tillfället, något inplanerat vid något utav datumen ännu. Och som tidigare sagts, om det inte sker något oväntat, kan jag nog erbjuda sovplats.
  Tycker dessutom att både danska provningsinköp och en eventuell smygstart låter gött! =)

  SvaraRadera
 12. Kul att intresset är stort. Kommer hem till Götet imorgon och planerar då lägga upp ett inlägg om mina öl-intryck från sthlm-besöket. Har sprungit på en del grymma saker på fat.

  Sitter nu på en 7-eleven och tiden börjar ta slut.

  SvaraRadera
 13. Någon gång i april vore kul roligt initiativ Weine.

  /Fredrik

  SvaraRadera