torsdag 5 februari 2009

Fortsättning från Mikkeller - Havreskitstöveln (Oatgoop)
Den senaste månaden har betygen på nästa produkt i samarbetet mellan Mikkeller och Three Floyds som de kallar Oatgoop kommit in på Ratebeer. Den geografiska spridningen på dem som betygsatt är i dagsläget uteslutande från Nordamerika och då främst USA.

Jag har som inte ens hunnit öppna min Hvedegoop som inhandlades på Systembolaget i somras.
Ni får gärna dela med er av era intryck från Hvedegoop och ert ställningstagande till en eventuell lansering av Oatgoop.

Tror ni att denna Oatgoop kommer lanseras på Systembolaget?

Finns det en marknad för monster-öl med prislapp på runt 230 kr för en bomber?

Hur mycket får ett öl kosta (kr/liter) innan det når smärtgränsen?

Vad har ni betalat som mest för ett öl, och var det då värt priset?

Jag håller inne med min åsikt tillsvidare.

5 kommentarer:

 1. Jag tror absolut att det finns en marknad för dessa öl. I takt med att folks intresse för öl ökar, vilket det ju verkligen gjort den senaste tiden, tror jag att de även kommer att bli villiga att betala allt mer för "speciella"/"fina" öl - precis om det är på vinfronten (där ju 230:- knappast kan betraktas som någon jättesumma). Angående när smärtgränsen går för ett öls kostnad skulle jag vilja säga att det beror på. Att köpa bommen & granaten för 200:- var en självklarhet medan det funnits tillfället där det känts tveksamt att betala 80:- för 75 cl.

  SvaraRadera
 2. Jag tror nog inte ölsverige i "allmänhet" är riktigt redo för ölen över 100kr/flaska. Hvedegoop har funnits kvar på hyllorna i Malmö sedan det kom, tror det står en ensam flaska kvar just nu (och då är Hansa i Malmö ett av de mer välbesökta systembolagen.) För min egen del betalar jag gärna för öl, dock beror det på de individuella ölen. En dubbelbock lagrad i kluvna meloner, filtrerad genom bryggmästarens strumpa med tillsatt hommos och passionsfrukt för 500kr/flaska ställer jag mig ganska skeptiskt till. Jag tror inte jag chansar där och pungar ut en femhundring då det inte låter gott. Det är ju tur att man kan läsa andras omdömen på bloggar eller "ratebeer/beeradvocate" och bilda sig en uppfattning om vad som är värt att lägga pengarna på.

  Jag köpte nog två Hvedegoop på systemet och innan dess två i Köpenhamn. Det sved i plånboken att betala 40kr/flaska överpris på systemet men stunderna jag gjorde det var det trots allt impulsköp. I kph kostar ju en flaska 135dk alternativt 3 för 350 vilket ändå är, rätt mycket billigare och då jag som är ganska icke ekonomiskt sinnad samt en riktig ölnörd har lite problem med att punga ut 230 för en "bomber" så tror jag att mindre nördiga svenskar utesluter ett sådant öl mer eller mindre helt. Med det sagt så är det, som Victor sa just så att intresset ökar och om tex Oatgoop kommer i sommar med samma prislapp så försvinner den säkert lite snabbare än vad Hvedegoop gjorde just för att vi har tagit några steg fram i "öl utvecklingen".

  SvaraRadera
 3. Dyraste ölen jag köpt är nog Duvel Triple Hop, den kostade väl.. hmm.. 180 eller 200? Minns inte exakt. Har inte provat den än. Det börjar bli dags :)

  Hvedegoop köpte jag aldrig någon. Minns inte exakt vad det var. En Imperial Weissbier? 220 låter lite mycket men jag börjar samtidigt bli sugen på att prova den. Kanske skulle testa din, samt min Duvel ihop nån gång?

  Jag betalar gärna uppåt 120 kr och ibland mer för en bra DIPA. Men det är lite trist med Rogue XS, då man inte betalar en massa extra pengar för ölet utan för flaskan..

  SvaraRadera
 4. Låter som ett kanonförslag då jag är väldigt sugen på Duvelen.

  Jag är även väldigt intresserad av att köra en parallellprovning med XS DIPA. Mitt förstag är att jag investerar i en av de som släpps nu i mars så kör vi en parallellprovning mellan den och din lagrade. Hur låter det? Den kan vara mycket öl på två men det borde väl vara fler som är intresserade.

  SvaraRadera
 5. Weine.. jag gjorde bort mig för ett tag sedan.. jag drack upp min enda kvarvarande XS :(

  Ångrar mig idag. Men det är inte mkt jag kan göra åt saken :)

  SvaraRadera