torsdag 30 april 2009

Three Floyds - Alpha King

Först ut blir då denna Alpha King som är en american pale ale. Är lite nervöst.. hur är den? lever den upp till hypen?

Häller upp ölet med en stråle mitt i glaset vilket generar ett kompakt benvitt skum med underliggande bärstensfärgad vätska.

Redan nu känner jag - helvete...nej, nej en american pale ale kan inte inrymma så mycket doft! För att vara just en american pale ale fullkomligt exploderar luften kring glaset med dofter av fräscha tropiska frukter. Har upplevt DIPA och IPA som kommit upp i denna doft-kaliber men inte en american pale ale. För att plocka ut några av de första intrycken jag fick var grape, smågodis (typ Ferraribilar), citrus, frisk.

Redan vid första sippen känner man hur otroligt len munkänslan är med fräscha smaker av mango, grape, karamell och en vansinnigt "grön" färsk smak. I avslutningen kliver en skönt bitter munkänsla fram. Denna flaska (355ml) kändes på tok för liten. Hade föredragit den i bomber då det nu infinner sig en känsla av mersmak och tyvärr så har jag inte fler flaskor.

Detta var riktigt bra, så på frågan om det är värdens bästa american pale ale så har i alla fall jag inte har druckit något bättre i stilen.

Nu över till nästa..

3 kommentarer:

  1. Låter som du har det gött så här på Valborgskvällen :)

    SvaraRadera
  2. Bästa "pale ale" jag har druckit också och även om man skulle klassa det som "IPA" så skulle det fortfarande vara i toppen. Jävligt gott alltså..

    SvaraRadera
  3. Instämmer, den är galet bra och fullt i klass med många andra kraftigare IPA:er i den amerikanska skolan. Hm... nu blev jag sugen att öppna min sista Alpha King.

    SvaraRadera