lördag 11 april 2009

En ofiltrerad och opastöriserad pilsner

Kan det var något?

När jag kom hem efter jobbet i torsdags var jag sugen på något friskt och lätt och vid en titt i kylen hittar jag denna tyska pilsner som bryggds i Drakens av Rickgordon och om jag inte kommer ihåg helt fel så är även ratebeerianen Marsiblursi medbryggare till denna.


Att vi har med en tysk pilsner att göra står ganska klart då den är helt fri från smöriga och andra "felsmaker" för en tysk pilsner. Väldigt smakrik pilsner med distinkt beska och bra maltig smak. Denna var riktig trevlig, kul med en pilsner som har kvar alla sina smaker och inte genomgått den förstörande pastöriserings- och filtreringsprocessen.

2 kommentarer:

  1. Låter som en go öl så här i vårtider!

    SvaraRadera
  2. Kul att den föll dig i smaken! Nästan ingenting gick som planerat när vi bryggde. Vi hade inte tillräckligt med Pilsnermalt så vi blandade ut den med PA-malt. Kylskåpet som vi skulle lagra ölen i pajade samt att vi av misstag aromhumlade med bitterhumlen (högalfa).

    SvaraRadera