söndag 5 april 2009

Provobjekt öl-träffen 25-26 april

Vi kör smakprov på mellan 5-10 cl per person.

Klara för provningen
1. Cantillon Blåbär. 2 flaskor
2. Sidenapa. 2 flaskor
3. De Struise Brouwers Black Albert. 3 flaskor
4. Westvleteren 12. 3 flaskor
5. Averys "The Demons of Ale" serie. 6 flaskor
6. Lost Abbey Serpents Stout. 1 flaska
7. Amager xx 2009. 2 flaskor
8. Dubuisson Bush de Nuits. 1 flaska
9. Mikkels Monster. 2 flaskor
10. AleSmith Wee Heavy. 1 flaska
11. Amager IPA, 2 flaskor

Till detta skall läggas några hemliga inköp för att fylla budgeten.

--------------------------------------------------------------

Då har vi den gemensamt införskaffade öl-listan klar.

Alla är naturligtvis sedan välkomna att ta med överraskningar till träffen som vi gemensamt kan prova. Sådant initiativ uppskattas!

21 kommentarer:

 1. Ja vad känns som en bra summa att lägga per person för ölen som ska drickas tillsamnas? Vad är vi, typ 10-12 pers eller något? Känns ju som att någonstans runt 2-300 per person för det vi prövar tillsammans är en rätt bra/rimlig summa, men givetvis kan man ju tänka sig att lägga lite mer ifall det skulle behövas.

  Vore ju hursomhelst jäkligt kul om någon köpte med ett par flaskor Westvleteren 12 om det finns som sagt. Annars tycker jag öl-listan ser grymt spännande ut!

  SvaraRadera
 2. Jag gjorde en snabb slafs uträkning på ölen på listan just nu (minus sidenapan) för skojs skull och då beräknat på 15 pers med mål på ca 5-6cl/pers och det landade på en Bomber (65cl) var för 173kr. Det är en hyfsat dyr bomber men då räknade jag tre flaskor westy 12 tex.

  Börjar vi vid tre tiden tycker jag gott att man kan slänga upp lite mer på listan (ja frågan är bara vad..) Ser schysst ut än så länge dock även om jag provat en del redan så är det bara saker som är kul att prova igen.

  SvaraRadera
 3. Kom på en annan intressant fråga, hur gör vi med glas? Har nog ett fyrpack kupor som jag inte använder alltför ofta, kan ta med dem om det behövs, gör inte så mycket om någon går sönder kommer bort etc.

  SvaraRadera
 4. Helt klart en solid lista hittils även fall jag precis som andersand redan har provat en del på listan där. Kan inte "Den sure kanon" vara något att prova :)?

  SvaraRadera
 5. Håller med, Sure kanon låter intressant!

  SvaraRadera
 6. Sure kanon blir grejer det. Lät som ett riktigt intressant öl!

  För övrigt anländer jag och Fredrik 11.51 i Gbg, så vi kommer rätt så tidigt vi med.

  SvaraRadera
 7. Är ni framme 11.51, yieaks då måste ni åka tidigt va? :)

  SvaraRadera
 8. Nja, 09.04, så är inte så jättefarligt :)

  SvaraRadera
 9. Perfekt att vi startar hyfsat tidigt, det gynnar mig då jag måste lämna i hyfsad tid då jag ska köra bil tidigt på söndag morgon.

  Ska bli kul att testa lite olika sorter och öltyper man kanske inte är så modig att testa i vanliga fall.
  Än så länge verkar det inte sticka iväg i pris heller, det är ju bra.

  SvaraRadera
 10. Öllistan ser riktigt bra ut! Har inte provat någon av dem tidigare, ja inte ens Sidenapan. :)

  Vet ännu inte när jag anländer till Göteborg, förmodligen redan på fredag em/kväll.

  SvaraRadera
 11. Om det är intressant har jag en Avery Czar från 2005 i kylen, det verkar aldrig bli tillfälle att dricka denna bomber.

  SvaraRadera
 12. Ser mycket fram emot detta! Planeras det in någon pubrunda också eller är det fritt för önskemål?

  Jag har personligen fått riktigt bra vibbar av Tre Små Rum (dels på grund av alla positiva blogg inlägg om stället) och har uppfattat det som att det inte är för jävla stökigt där så det kanske vore ett bra ställe att landa på efter man har kollat runt på de andra viktigare pubarna? Isf kanske man borda boka in sig på ett bord..

  SvaraRadera
 13. Klart det är ok att komma med förslag. Jag snickrar på en föreslagen runda för att hinna besöka diverse pubar när de är som bäst. Tex vill vi kanske inte vara på Haket när klubb-grejen drar igång. Dock är det värt ett besök.

  Planerar att lägga upp mitt föreslagna upplägg innan påsk. Det är några få styrda aktiviteter med mycket plats för fria val under kvällen.

  Tre Små Rum är givet. Precis som du säger är det mycket lugnt och trevligt där, gapar du likt de kan göra på Bishops åker du garanterat ut omgående. Drick öl med respekt i trevligt sällskap och trevlig atmosfär är Rezas motto och så har han iofs ett till ”don't ask for blask”.

  Vem vet Reza kanske har några överraskningar? ;)

  Kvällen styrs lite efter när vi kommer åt provlokalen.

  SvaraRadera
 14. Jag passar på att komma ner redan på fredagen så man inte missar Pannrummet när man ändå är i stan.
  Får man något sällskap dit?

  SvaraRadera
 15. Eh, för ett tag sedan var vi uppe i 90 cl och ca 230 kr per skalle, nu är det lägre, utan att jag ser deltagarlistan ändrats. Vad har hänt? :)

  SvaraRadera
 16. Cl och pris var då baserat på 12 pers då det var lite osäker om några kunde men som det ser ut nu kommer nog alla på listan dvs 15 pers. Därav har både pris och cl åkt ner. :)

  SvaraRadera
 17. Aha. Hur löser vi glasfrågan?
  Fick för mig IKEA hade ett par "helt okej" drycksglas på fot, som jag vet de kör med i restaurangen, men jag hittar inte dom på websidan. De kanske har utgått.

  SvaraRadera
 18. Fredrik har som sagt ett par kupor som nog går att använda. Själv har jag nog också kanske ett par gamla glas som jag inte är så jätterädd om. Vi får höra oss lite om kanske. :)

  SvaraRadera
 19. Jag har fem stycken provningsglas ifrån EU beerfestival med markering för både 5 och 10 centiliter, sådana markeringar kan vara bra med tanke på hur många små smakprov vi kommer få hälla upp :) Jag släpar med alla fem glasen om det blir plats kvar i bagaget.

  SvaraRadera
 20. Jag har ett cl-glasmått hemma som är till för att blanda drinkar med. Det är mått från 1 till 10 cl tror jag. Det kan jag väl ta med, om det var så ni tänkte att man skulle hälla upp skiten ;)

  SvaraRadera