lördag 4 april 2009

Vi kör!

Det är lika bra att spika att vi kör ölbloggarträffen i Göteborg 25-26 april. Jag har inte hunnit förankrat detta med sovplats med sambon än men det brukar aldrig vara några problem :)

Kommer att sammanställa deltagarlistan i morgon om jag hinner, men det är naturligtvis ok att hoppa på senare.

Jag snickrar sedan ihop ett program som läggs ut här på remiss. Sedan har vi vad vi ska prova...Gå gärna in på Ölbutikken och kom med förslag på vad ni vill ha med, kan dock vara svårt att begränsa sig :). Skåningarna kan ju ta med en del upp plus att jag och Dempa ska ner den 17:e och kan då ta med en del.

Det som kvarstår nu är ordna lokal för provningen, provobjekt och sovplatser åt behövande.

25 kommentarer:

 1. Jag kan tyvärr inte det datumet men kommer upp helgen innan kanske kan vi ta en öl eller två då?

  /Fredrik

  SvaraRadera
 2. Jag har bokat min biljett och anländer 12:30 på Göteborg C, lite tidigt men kanske bra om jag släpar med mig öl som ska tas till provlokal etc. Jag kan hjälpa till med att fixa o trixa vad som eventuellt behövs under dagen också sen antar jag att vi får börja prova ganska tidigt så att vi hinner med att "göra" Göteborg också.

  Föreslår inköp av Lost Abbeys Serpent Stout, Bush De Nuits och Cantillon Blåbär (har jag ju provat innan men ett måste för de som inte gjort det.) Om det finns nån flaska Mikkels Monster kvar är det också ett prima öl att prova när man är ett gäng (och det kommer sannerligen inte dyka upp igen så..) Sen hinner det säkert komma fler intressanta nyheter på Ölbutikken innan inhandling, håll tummarna för något hett amerikanskt!

  SvaraRadera
 3. Det här ska bli sjukt kul!
  Ju tidigare vi börjar, ju längre kan jag vara med ;)

  Fredrik: Du kommer nog få träffa Weine igen när du kommer hit den 18'e, det blir en Rogue-provning anordnad av Victor då.

  SvaraRadera
 4. Låter bra Anders. Jag möter upp med bil för transport av provobjekt till lokal.

  Precis som Anders nämner bör starta provningen tidigt typ runt 3 för att ha gott om tid för andra aktiviteter.

  SvaraRadera
 5. Vem skall egentligen inhandla Ölbutikken varor? Fixar Weine o Dempa det eller skall jag och Anders dra över till köpenhamn en dag?

  Har förresten också bokat biljett, samma tåg som är framme 12.30 i Göteborg. Har du bokat hemresa också Anders?

  SvaraRadera
 6. Fan att jag missar detta!

  SvaraRadera
 7. Niggze: Det får nog bli en mix, vi får se hur mycket det blir att släpa på.

  På tal om det. Hur mycket vill vi lägga per person? Det är ju det som begränsar hur mycket vi ska köpa.

  SvaraRadera
 8. Ja jag bokade hem också, 13:27 ifrån Göth C. Antar att du inte bokade med plats? isf kan vi ju ha sällskap resan upp.

  Om nu Weine och Dempos kör bil kanske de bör satsa på den större lasten, sen vet man ju aldrig hur mycket plats saker och ting tar. Jag är villig att dra över med en rullresväska och släpa med mig upp såklart.

  SvaraRadera
 9. Anders: Dempa och jag åker tyvärr tåg denna gång.

  SvaraRadera
 10. Weine: Aha! då är det en helt annan sak ju, då tar ju självklart jag och Niklas en runda också så vi delar på slitandet.

  Frågan för min del är mest hur mycket man orkar prova innan man går ut på puben och personligen behöver jag inte prova mängder i ett sådant läge. Ska vi se vilka öl vi vill köra sedan räkna på ett ungefär?

  Är vi tretton pers blir det ca 5cl smakprov på en bomber/två 33'or och sen 5,5cl ca på en 75'a vilket är okej, kanske vill man köra dubbletter på vissa öl så att man får en tio cl? Beror väll lite på hur många öl vi vill prova, av en "vanlig" IPA tex känner jag nog att en 10cl är lämpligare än 5 etc.

  Jag är själv villig att lägga allt mellan ett par hundralappar upp till en sex-åtta stycken. Hur känner folk för detta? Hur mycket vill folk lägga på provningen kontra puben senare?

  SvaraRadera
 11. Anders: Stämmer bra jag har icke en bokad plats så sällskap känns gjutet. Får väll boka samma tåg tillbaka känns rätt lagom att åka hem vid halv 2. Kan dra över till Köpenhamn om någon vecka eller så och fixa lite godsaker från Ölbutikken.

  Jag är villig att lägga några hundringar perhaps till provningen men man vill ha lite cash kvar till pubrundan senare på kvällen också. Känner även att det kanske inte är läge att hälla i sig mängder på provningen då en hel pubkväll hägrar men 5/10 cl per skalle låter rätt bra depending on vilken öl det är då givetvis.

  SvaraRadera
 12. Alltid svårt det där, avvägning mellan hur många öl man provar och mängd per öl... Håller med Anders att 5/10 cl är bra beroende på vilken öl det är. Fler än 4 och färre än 8-10 öl tycker jag. Man vill ju inte vara allt för påverkad och i alla fall ha kvar några halvpigga smaklökar för vi lär väl ska försöka titta in på de mest intressanta ölhaken också.
  Har ingen särskild begränsning när det kostnad för provning, allt blir ju ändå så mycket dyrare på krogen...
  Jag ställer gärna upp och hjälper till att rodda det som behövs innan. Ska bli skoj!
  /Christer

  SvaraRadera
 13. Ja, vi får väl försöka begränsa oss till ett visst antal öl. Det känns som man kanske vill prova 10 cl av vissa, men visst, 5 cl är okej det med om det är rejält starka grejer (som Avery-ölen). Vet inte riktigt vad mer som kan vara intressanta att prova kanske... Alesmith Wee Heavy eller något? Någon IPA/DIPA? Annars är allt mycket bra förslag, Cantillon Blåbär är jag grymt sugen på. Alltid kul att sprida ut ölstilarna så mycket som möjligt :)

  SvaraRadera
 14. Helt klart är det ej att jag kan medverka, måste fixa ledigt på söndagen först. Men jag tror att det löser sig, i värsta fall får jag väl sjuka mig. :)

  Cantillon Blåbär vill jag gärna prova, i övrigt spelar det ingen större roll vilka de andra ölen är.

  Kommer att bli mycket roligt detta!

  SvaraRadera
 15. Damn, det där verkar bli en rejäl happening i ölsverige. Hoppas ni får trevligt.

  SvaraRadera
 16. Gött! Har läst igenom kommentarerna och det låter som att detta kommer bli en riktigt trevlig tillställning! Skall göra en närmre genomkoll av ölbutikkens sortiment under eftermiddagen.

  Weine, jag skulle gärna vilja anmäla Andreas och Maria (Marsiblursisarna) till tillställningen!

  SvaraRadera
 17. Victor: kul att de vill vara med! Tänkte faktiskt skicka ett mail till Andreas och fråga. De finns nu med på listan.

  SvaraRadera
 18. Vi har troligtvis sovplats, men vore skönt om någon kunde rycka in om det skiter sig så att säga.

  På tal om öl, vore väl häftigt om någon kunde köpa med sig ett par flaskor Westvleteren 12 om de finns kvar på Ölbutikken. Väldigt svårt för oss i övriga Sverige att hitta annars. :)

  SvaraRadera
 19. Nu har vi bokat biljetter i alla fall. Skönt, nu kommer man iväg.

  SvaraRadera
 20. Rackarns att man inte har möjlighet att vara med. Ni verkar få en jäkligt trevlig ölnördsträff i götet.

  SvaraRadera
 21. Finns det någon möjlighet att få tag på nån Kaggen eller liknande? Nä?
  Men jag kanske kan ta med två Sidenapor om det kunde vara något för provningen, om inte annat är de ju iaf gratis ;)

  Hopoman som man är så vore det trevligt med nån dubbel-ipa eller så, kanske Amager's XX 2009 kunde vara nåt?

  SvaraRadera
 22. Jag förstod att de skulle komma Dempa :) Var faktiskt själv inne på att få med något friskt & humligt.

  Vi kan ju följa upp vad som kommer in på Ölbutikken samt vi kanske hittar något roligt på någon annan butik i Köpenhamn.

  SvaraRadera
 23. Dempa: Närke Kulturbryggeri borde stötta bloggvärlden och skänka oss några flaskor inför denna provning.. Ta med ett par apor, kul för de som inte fått chansen att prova.

  Amager XX09 har jag missat att inhandla så det är ett kul provningsobjekt ja. Amager har även två IPA på ölbutikken just nu.. Den "vanliga" samt "festival IPA", jag har inte provat någon av dem men det kanske vore något? Kanske bra att ha ett eller två öl under 8% ;)

  SvaraRadera
 24. andersand: låter bra med Amagers IPAs. Kan vara bra med ett par lättare öl.

  Det enda jag tänkte på var som sagt Alesmith Wee Heavy, men vi har redan rätt mycket grejer så. Kanske bättre att köra dubbelt av någon/några flaskor i stället så man får smaka "rejält".

  SvaraRadera