torsdag 9 april 2009

Världens bästa IS?

Eftersom min favoritstil är Imperial Stouts har det blivit några som runnit ner. En av det första jag fastnade för var Yeti Oak Aged Imperial Stout, så det är därför alltid lika spännande varje gång jag återkommer till denna pjäs. Den eviga frågan som dyker upp varje gång jag ska dricka den blir förstås - håller den måttet fortfarande i jämförelse med andra öl?

Sitter nu med en kanske lite för kall ekad Yeti och den kickar arsle med de flesta öl i mina smaklökar. Jag fullkomligt älskar dessa vanilj- och humliga aromer som perfekt matchar de robusta maltiga smakerna. Ej att förglömma den underbara kroppen och svarta vätska med cappuccinofärgat brutalkompakt skum. RESPEKT!Tänk att ett av världens bästa öl kostar ca 80 kr för en bomber på bolaget!!!

8 kommentarer:

 1. Av någon anledning gillade varken jag eller Fredrik Yeti Oak Aged. Jag kanske borde ge den en till chans dock då jag börjat uppskatta humliga imp. stouts mer och mer... Brunch Weasel var ganska så fantastisk.

  SvaraRadera
 2. Eller ja, gillade och gillade, menar mest att jag inte tyckte den var så fantastisk som den sägs vara.

  SvaraRadera
 3. Håller med, Weasel är så bra så att man knappt tror det är sant!!!

  SvaraRadera
 4. Hmm. Jag har ju aldrig testat denna. Får hoppas den kommer som repris igen på bolaget. Om inte annat kanske vi skulle köpa en i Köpenhamn och dricka på tåget hem?

  SvaraRadera
 5. Instämmer i hyllningskören. Tror dock att jag väljer den vanliga Yetin framför Oak versionen. Föredrar min snöman med lite mindre vaniljtoner helt enkelt;-)

  SvaraRadera
 6. Nu blev jag sugen på Yeti! Jag föredrar den ekade även om jag tycker att båda är bland det bästa jag druckit.
  Skulle inte ha något emot att testa Espresso Oak Aged Yeti heller. Låter sjukt gott!

  SvaraRadera
 7. Håller med, denna är ganska underskattad i USA just för att Great Divide är så pass lätt tillgängliga där men utgår man helt och hållet ifrån smaken så är detta fortfarande svinbra.

  SvaraRadera
 8. Rekan: jag drack den enorma Espresso Oak Aged Yeti på FAT på SBWF. Blir nästan gråtfärdig när tanken slår mig att jag troligen inte kommer att komma över den igen. Den var helt vansinnig!

  SvaraRadera