onsdag 25 augusti 2010

Surly Furious - BEER FOR A GLASS, FROM A CAN!*

*Texten i rubriken är ett citat från Surly och återfinns på toppen av burken.

En klar gyllene bärnstensfärgad vätska med medelkraftigt smutsvitt skum. Doften är underbart friskt fräsch av blommor, ananas, mango, tuttifrutti, karamell, honungsmelon. Smaken drar iväg med massor av fruktgodis, tuttifrutti, karamell, mango, ananas, melon, lättdrucken och inte för söt, väldigt diskret parfym-ton, detta är färskpressad fruktjuice. Munkänslan är mjuk med lätt till medel kolsyra och mild beska för stilen.

Helt otroligt god IPA som man vill suga på i all oändlighet. Så fort man svalt vill man ha en ny omgång att skölja runt i munnen, underbart.

Detta är verkligen belöningen och anledningen till varför man håller på med dessa dyra öl-byten. Att få en IPA 6-10 dagar efter att den inköpts på bryggeriet är så unikt och speciellt för oss här uppe som oftast får utstå trötta humle-öl till dyra priser.

Visst är det dyrt att byta öl med folk i USA men fundera på vad du får betala för en bomber exklusivt öl på krogen här i Sverige plus detta med färskheten som jag var inne på ovan så är investeringen hemma. Sedan kommer du ju även över sådant som aldrig kommer hitta hit.

4 kommentarer:

 1. Du har rätt i jämförelsen med att köpa en dyr trött bomber på krogen.
  Men det är ändå lite jobb och meck, jag har nog varken ork eller bytesobjekt för det hela.
  Men det är ju trevligt att du är givmild ;D

  SvaraRadera
 2. Håller med om att det kan vara en del meck, inte minst att fixa bytesobjekt men även packa allt på ett bra sätt. Nästa potentiella problem är detta med trasiga flaskor. Men det är en spännande resa att följa, hämta ut och öppna ett paket måste jag säga, rena julafton. Sedan ska man var ärlig att säga att om man köper en flaska då och då på krogen blir ju investeringen lite mer utspridd istället för en stor klumpsumma som det blir vid ölbyten.

  SvaraRadera
 3. Hade gärna sett mer Surly i Sverige! Jag har testat ett par tre öl från dem som alla varit riktigt schysta!

  SvaraRadera
 4. Nu blir jag törstig! Låter helt sagolikt det där. Synd att man inte har något vettigt att trada med.

  SvaraRadera