lördag 14 augusti 2010

Hoppin Frog D.O.R.I.S The Destroyer

Ni som köpte några Barrel Aged BORIS när de släpptes på bolaget i något mellansläpp och kanske även har haft förmånen att knäppt något vanlig BORIS (som även den släpptes på bolaget vid något tillfälle) vet att Hoppin Frog kan sina sout.

Men nu har de bestämt att spänna musklerna ytterligare med storasystern till BORIS som de kallar DORIS (Double Oatmeal Russian Imperial Stout) som de lanserade för något halvår sedan om jag inte har fel.

Jag uppskattar verkligen BORIS och har jag sett fram emot att komma över någon flaska av denna DORIS sedan jag hörde om lanseringsplanerna.Ikväll stod man äntligen där och sprätte upp en flaska och hällde upp en kolsvart fet tjock oljig vätska i öl-kupan, är i nivå med Dark Lord. När sedan doften och smaken fullkomligt skriker ut choklad, kaffe, toffee och fruktig mogen mango med en mer distrikt citrus-ton blir det oslagbart.

Ytterligare ett köptips; 110 danska för en bomber på Fish n Beer och Ölbutikken i Kph.

3 kommentarer:

  1. Håller med, detta är en grymt bra öl, gillar att dom skrivit stout med hammare och skära, på etiketten.

    SvaraRadera
  2. Igår på en provning jag höll i parallellprovades BORIS och Barrel BORIS. Jag blev lite förvånad att bara 1½ månad på fat kan göra så mycket med ölen - och att den fatlagrade hade mer kolsyra än den vanliga.

    SvaraRadera
  3. Älskar BORIS, hans fatpräglade brorsa och likaså den starkare frugan. Blir nog att köpa en omgång till snart. Grymma öl!

    SvaraRadera