söndag 17 januari 2010

Intressant IPA på fat

Besökte Ölrepubliken i fredags i förhoppning om att hitta några intressanta öl. Gissa om jag blev glad då kranarna hade skyltar som Cantillon Kriek och Mikkeller Tomahawk Single Hop IPA.Cantillon Kriek var naturligtvis heltrevlig men detta inlägg tänkte jag ägna åt Mikkeller Tomahawk som visade sig vara en helt grym IPA. Den börjar som en doftexplosion av nektarfyllda tropiska grejer som nästan var helt omöjligt att slita näsan ifrån. Smaken började i samma anda för att snabbt få mer distinkta toner av grape, enris, parfym och en markerad nästan brutal bitterbeska mot slutet.

Jag blev väldigt positivt överraskad av Tomahawk och kan säga att det var en av de absolut bästa doftupplevelserna jag fått från en IPA och smaken var även den helt enormt god men kanske aningen för enkelspårig och bitter för att platsa i den absoluta toppen. Med glaset i handen på fredagen utnämnde jag den till den näst godaste IPAn jag någonsin druckit (efter Sculpin) men med lite eftertanke finns det nog några till som gett en större helhetsupplevelse men topp fem hamnar den nog och jag kan utnämna den till den bästa av de som hittills kommit ut i Mikkeller Single Hop-serie tätt följt av Simcoe och Nelson Sauvin.

Senare provade jag även Amarillo från samma serie som likt förväntat visade sig vara en betydligt snällare IPA med mer blommiga och i sammanhanget mer dova fruktiga toner i doft och smak.

Kan varmt rekommendera Göteborgarna att ta sig till Ölrepubliken och köpa ett glas av denna färska IPA innan fatet tar slut om det inte redan gjort det.

4 kommentarer:

 1. Blev också positivt överraskad av Tomahawk, körde Amarillo precis innan men Tomahawk kickade till min förvånan dens arsle rätt hårt. Lite väl brutalbesk etc men just aromen var fantastisk.

  SvaraRadera
 2. Marc Schuterman18 januari 2010 17:07

  Tycker också Tomahawken var grymt bra. Kul också att du har Simcoe och Nelson på 2:a och 3:e plats, eftersom vi snart får hem påfyllning med färska batcher av just dessa två! Dessutom kommer Chinook, Centennial och East Kent Goldings.

  Mvh,
  Marc Schuterman
  Brill & Co

  SvaraRadera
 3. Det låter som ljuv musik i mina öron Marc. Se bara till att få ut fler av dem på bolaget.

  SvaraRadera