måndag 4 januari 2010

Bells Expedition Stout

Drack denna Expedition Stout i går och räknade med att den helt säkert skulle att ta platsen som årets hittills bästa öl (är min tredje öl i år) frågan är bara hur länge den kommer stå kvar på tronen?!Utseende: Svart som synden med ett brunt skum.

Doft: Kraftigt av rostad malt, massor av choklad, vanilj, röda bär, alkohol.

Smak: Fyllig smak av drivor av choklad, tydlig vanilj, rostat, fudge, karamell, röda bär, balanserad alkohol, lätt bitter avslutning.

Munkänsla: Otroligt len, fyllig kropp, värmande alkohol, lätt kolsyrad.

Bells har verkligen lyckats igen! Detta bryggeri går från klarhet till klarhet. Detta är en av de bästa öl jag druckit och nog kommer att dricka så att slå denna upplevelse under året går nog inte. Målet får snarare bli att tangera upplevelsen.

Tycker att det finns tydliga likheter med en annan underbar Imperial Stout, den ekade Yetin. Främst den lena tjocka känslan (fast utan det där aggressiva och den kraftiga beskan som återfinns i Yetin) samt den sköna vaniljkaraktären (dock var den inte lika tydlig i denna som Yetin).

Ett av världens bästa öl!

6 kommentarer:

 1. Grym öl. Den hade gärna fått dyka upp här hemma.

  SvaraRadera
 2. Det där är verkligen en öl som jag gärna skulle prova. Bara att hoppas att den gästar Stockholm vid tillfälle.

  SvaraRadera
 3. Fick en sådan där flaska som "bonusöl" vid mitt senaste utbyte av öl. Ska bli skoj att testa.

  SvaraRadera
 4. Rikce, Gyllenbock: Ja, det skulle verkligen vara kul om den dök upp här hemma. Borde inte vara helt omöjligt då den vid minst ett tillfälle har funnits på Akkurat. Bara att hålla tummarna.

  Baggen: Då har du något att se fram emot.

  SvaraRadera


 5. mу site ... sensual Massage
  Stop by my website :: erotic massage

  SvaraRadera
 6. tantric massаgе domination was sometimеs rеferrеd tо the оrganiс structure ԁuгing an consequence which helps to allevіate brawniness sοrenesѕ While
  reduсing spasmѕ.

  Here is my web ѕite :: erotic massage

  SvaraRadera