måndag 21 december 2009

Cantillon Lou Pepe Pure Kriek


Utseende: Djupt röd vätska med livligt rosa skum som snabbt lägger sig som ett seglivat lock.

Doft: Först blev det en chock av stickig syra som slog mot näsan som efter lite luftning balanserades upp till nivå något under de syrligaste Cantillon-ölen. Funkig, citrus, massor av körsbär, trä.

Smak: Precis likt doften började den väldigt syrligt som snabbt avtog till väldigt balanserad. Funkig, stall, citrus och mängder av körsbär.

Munkänsla: Lätt kropp, medel kolsyra, sträv, torr, syrlighet som drar i munhålan.

Var faktiskt lite överraskad av hur ölet förändrades. När jag först skulle dofta på ölet fick jag en stickig syra rak upp i näsan (kan liknas med att dofta på ammoniak) som tom fick mig att rygga tillbaka, dock övergick det efter lite luftning till mer njutbara syrliga dofter. När allt hade balanserats upp var syran snarare väldigt anonym till fördel för körsbärs-karaktären. Hursomhelst var det en grym lambic om än inte den bästa från Cantillon. Enligt mig är kanske körsbärs-karaktären lite väl dominerande och jag saknade lite tydligare funkig stall i denna annars mycket trevliga bidrag till stilen. Men något annat än världsklass är det ju naturligtvis inte.

2 kommentarer:

  1. Ser väldigt inbjudande ut. Tyvärr har jag inte provat den varianten.

    SvaraRadera
  2. Har inte heller haft tillfälle att prova den här ännu. Verkar väldigt gott.

    Mer Cantillon till systembolaget nu!

    SvaraRadera