fredag 4 december 2009

Bells Two Hearted Ale

Humlesmak avtar med tiden så det är bäst att börja beta av förrådet. Bells Two Hearted Ale borde duga denna fredag då den rankas som världens näst bästa IPA enligt ratebeer. Har druckit den vid några tillfällen tidigare på Akkurat och då tyckt den var mycket god.Utseende:
Gul/orange grumlig vätska, rikligt kompakt benvitt skum, mycket skumrester på glaset.

Doft:
Citrus, mango, lätt sötma, karamell, parfym.

Smak:
Citrus, främst citronskal, mango, persika, lätt söt, karamell, parfym och en distinkt beska som skär genom sötman. Mycket fräsch!

Munkänsla:
Lätt kropp med medel kolsyra som kittlar på tungan.

En helt otrolig öl som jag nog placerar bland de bästa i klassen.

Bra start på kvällen.

7 kommentarer:

 1. Låter mumsigt som faen, är trött på julöl nu o sugen på fräsha humlebomber.. Har faktiskt aldrig fått chansen att prova denna, har inte direkt varit en prioritering när jag bytat o har inte haft turen att vara i Stockholm när den funnits där.. Men någon vacker dag så! Väldigt nice låda du fick hem för övrigt!

  SvaraRadera
 2. Har inte heller haft chansen att testa den, men den låter ju riktigt riktigt bra. Ses imorrn!

  SvaraRadera
 3. Mmm... den skulle jag vilja pröva. Bells är ju generellt ett jäkligt stabilt bryggeri.

  SvaraRadera
 4. Mumsig är den definitivt. Har faktiskt haft förmånen att dricka den på både fat och flaska på Akkurat. Skulle gärna dela en flaska med er. Håller med dig Marcus, Bells är mycket stabilt bryggeri.

  Synd att du inte bor närmare Anders med tanke på La Foile, läste ju om din bytespartner som förväxlat den med Krieken. Hade gärna delat med mig en den.

  SvaraRadera
 5. En bra öl!

  /Marsiblursi

  SvaraRadera
 6. Ah det den "mixupen" var ganska sugig, det har lyckligtvis löst sig dock o La Folien bör vara på väg hit snarast, vi satte upp ett litet byte till så..

  Hade jag inte haft den på väg hem så hade jag försökt ta mig upp till Götet snarast ;) Men det ska jag göra en då en vacker dag ändå så får vi ta en bärs eller åtta!

  SvaraRadera