söndag 15 november 2009

Weasel Islay Edition

Några rader om ett öl jag precis sitter och smuttar på.

Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel Islay Edition.Utseende:
Svart vätska, rikligt kompakt brunt skum.

Doft:
Snyggt integrerad Islaywhisky, vanilj, kaffe, choklad, aningen alkohol, subtil rök.

Smak:
Även här snyggt integrerad Islaywhisky, kaffe, choklad, träig beska, peppar, sälta, aningen alkohol, vanilj, subtil rök.

Munkänsla:
Medelfyllig kropp, medium kolsyrad, värmande känsla i halsen.

Helhetsintryck:
En grym Imperial Stout med hög hinkabilitet! Whisky-karaktären tar inte på något sätt över utan lindas snyggt in i orginalölets underbara karaktär. Älskar även ölets utseende med det underbara krämiga ätbara skummet ovanpå den svarta vätskan!

Ölen har ärvt den underbara eftersmaken som återfinns i den bästa Islay-whiskyn.

Som gammal whisky-nörd med Islay som favoritdistrikt måste jag erkänna att jag fullkomligt älskar detta.

Tänk om BrewDog skulle kunna lyckats med något i närheten av detta, det är ju trots allt deras hemmaplan.

7 kommentarer:

 1. Jag håller med till 100 prosent detta är en med det bästa öl som man kan få tag på systemet HADE/Stellan TJÖRN

  SvaraRadera
 2. Jag har även smakat av Brew Dog men blev väldigt besviken

  SvaraRadera
 3. Vettifan om jag kallar Islay karaktären "integrerad", tyckte den tog över totalt och närmast våldförde sig på originalet men det kan ju vara en tolkningsfråga ;) Jävligt mums hursomhelst och ja, om BrewDog ens kom i närheten..) HADE!

  SvaraRadera
 4. Anderand: Vet att du upplevde det så och därför var jag beredd på något brutalt, smutsigt och skamfullt. Men jag tyckte att det kraftfulla som Islay representerar inte tog över i den utsträckning som jag förväntade mig utan att den liksom bakades in i ölets karaktär.

  Men visst det finns ju olika nyanser i vad som är balanserat.Man kan ju säga att Whiskey-karaktären i den ekade BORIS är betydligt mer balanserad än denna.

  SvaraRadera
 5. Stellan: Kul att du tittar in här. Eftersom du (likt mig förövrigt) gillar vanliga Wesael kan jag rekommendera att köpa denna Islay-fatlagrade version. Kan även rekommendera den som lagrats på Highland-fat.

  SvaraRadera
 6. Ah, kan ju vara så att jag mentalt förberedde dig lite väl mycket.. Grymt var det hursomhelst och väldigt "genuint".. Gäspade till lite lätt när jag provade Isle of Arran förra helgen..

  SvaraRadera
 7. Missade denna öl. Systembolagets saldo stämmer absolut inte. Fick ringa runt och mer eller mindre varje butik sa att 1-2 flaskor gick sönder och dem har inte saldojusterat dem. Oh well, får va ute i go tid nästa år.

  Mvh

  Yury

  http://www.belgianfriday.blogspot.com/

  SvaraRadera