måndag 9 november 2009

Mitt första ölbyte

För några månader sedan fick jag ett mail på Beeradvocate med en förfrågan på att byta Cantillon Blåbaer mot några amerikanska bärs. Kul, men problemet var ju bara att jag redan hade lovat bort mina Blåbaer till en annan amerikan på Ratebeer bara någon månad tidigare, vilket jag också förklarade för den Blåbärssugne amerikanen. Men efter att ha forsatt mail-konversation bestämde vi ändå att vi skulle genomföra bytet när jag kommit över några flaskor från Batch 5 som då skulle släppas någon månad senare.

Så mycket riktigt blev det en resa ned till Köpenhamn när dagen var inne för släppet av dessa eftertraktade Blåbaer. Ni som är intresserade av vad som inhandlades kan hitta detta här.

Eftersom jag inte har någon byteshistorik bestämdes det att jag skulle skicka mitt paket först och någon vecka senare plockades mitt första paket ihop innehållande Cantillon Blåbaer, Pannepot Reserva och naturligtvis Dugges 1/2 Idjit. Måste erkänna att det var lite nervöst att följa den över Atlanten via paketets ID-nummer. Allt gick dock helt utan problem och igår anlände min del av bytet till Göteborg.

Hur gick tankarna då om vad som jag ville få ut av bytet? Det var egentligen ganska spontant tillagda objekt i takt med att bytet ökade i omfattning. Men det fanns ändå någon grundtanke att komma över några färska IPA/DIPA, några mörka och kanske någon suring.

Resultatet ser ni nedan.Några trevliga Stout med kanske Kate The Great i spetsen.
På den välhumlade sidan är jag nöjd med att ha kommit över (enligt mig) världens bästa IPA Sculpin och fyllt ut med några färska Centennial IPA från Founders. Till detta kan vi lägga några purfärska The Oracle DIPA från Bells som jag har stora förväntningar på.En grym suring från Russian River samt Angels Share Bourbon 2009 och Brandy 2008. Kanske lite surt att offra en plats i paketet för Brandy när den nu går att köpa i Köpenhamn och snart på Systembolaget men det kan jag leva med. Ska bli kul att prova dem parallellt

Då var det bara att invänta nästa paket från min andra bytespartner (via Ratebeer) från staterna. Mitt paket tog sig precis igenom den amerikanska tullen enligt ID-loggen, grymt.

Fan det är ju spännande detta!

9 kommentarer:

 1. Man blir beroende,som attans! Skulle jag vilja påstå iallafall. Sjukt nervkittlande första gången, sitter o spammar postens spårning hela tiden.

  Trevliga öl också förresten! :)

  SvaraRadera
 2. När kommer Angels Share på systemet? :O

  SvaraRadera
 3. 15 december enligt Schnille & Schmak. http://www.schnille.se/2009/10/fler-decembernyheter-och-kul-ol-fran.html

  SvaraRadera
 4. Jepp, det är riktigt roligt att byta, smått beroendeframkallande. Synd bara att det ökar ölutgifterna med ett par hundra procent.

  Riktigt roliga öl du lyckades få hem. Ska bli kul att höra vad du tycker om Kate.

  SvaraRadera
 5. Kul! Sculpin dricker jag gärna igen, gillar den grymt mycket jag också och sista flaskan gick ju åt senast vi provade, så hojta om du behöver hjälp att dricka upp :-). Mycket annat gott du fick också!

  SvaraRadera
 6. Niiice! Instämmer med folket ovan, det är grymt beroendeframkallande, riskfyllt och svindyrt.. En fantastiskt dum idé egentligen men "julafton som barn känslan" är oslagbar! The Oracle är jag mycket nyfiken på, drick snarast o rapportera här vad du tycker!

  SvaraRadera
 7. Schyssta öl! Vet inte om jag törs börja byta öl, tänk om man fastnar i träsket?

  SvaraRadera
 8. Mmmm, Sculpin! Roligt för dig, Weine! :)

  SvaraRadera