onsdag 11 november 2009

Bells The Oracle

Humlestinna öl ska inte stå på hyllan så nu ger jag mig på en av mina bytesobjekt.

Har en tid varit nyfiken på denna Imperial IPA från Bells Brewery så spänningen var hög när jag sprätte upp kapsylen.Doftar sedvanligt på kapsylen och får genast en föraning om att här har det gått åt humle. Ölet genererar ett kompakt vitt skum som lämnar drivor med skumrester på glaset, mycket inbjudande! Doften är stor och frisk av massor av humle och åter humle. Vi har allt från mjuka mogna tropiska frukter till distinkta grape/citrus-toner och en stickande parfymton.

Smaken går i samma fotspår med ett långt häng av parfym och beska. Humlen som domineras av mango, persika och grape balanseras av en stabil ryggrad av karamell utan att bli störande söt. Smaken är otroligt lång och verkar aldrig vilja släppa taget om gomseglet.

The Oracle är en av de mest humle-intensiva Imperial IPA som jag provat så gillar du inte tex Hop 15 från Port Brewing är detta inget för dig. Men om du likt mig fick en WOW-känsla av Hop 15 har du ytterligare en Imperial IPA från samma skola att se fram emot. Maltnördar göre sig icke besvär utan lämna dessa öl åt oss som älskar dem.

Det enda som stör aningen är att den ganska höga alkoholhalten som gör sig aningen påmind i doft och smak.

5 kommentarer:

 1. Verkar trevlig!!! Tack för i fredags btw det var trevligt att träffas och "ticka" lite (fast det blev ju några goa grejer oxå). /Fredrik

  SvaraRadera
 2. Åh det låter underbart.

  Tror du det finns någon på ratebeer som vill skicka en flaska i utbyte mot en Godzilla? ;)

  SvaraRadera
 3. Låter mums. Jag har för mig att bryggeriet påstod att detta skulle vara en mer "straight forward" västkust IPA, karamell och tallbarr mm alltså, mer ölig än Hopslam då som mer smakar nektarjuice. Stämmer det? Låter som något man måste prova förr eller senare i vilket fall som helst dock. Jävligt stabilt bryggeri.

  SvaraRadera
 4. Det är helt riktigt. Här är det rakt fram aggressiv humle utan att be om ursäkt. Den är ”stickig” och parfymig i karaktären medan Hopslam är mer som du nämner nektar. Hopslam är snäppet bättre än Oracle, men även Oracle är en underbar öl.
  Hade du bott närmare Göteborg skulle vi kunna dela den andra flaskan.

  SvaraRadera
 5. Låter stabilt men kanske lite som att det banar för viss besvikelse med tanke på hur unikt Hopslam smakar, jag kan uppskatta "rakt på sak" IIPA också dock och hade tagit mig upp till GBG med grym bira i väskan om det inte vore för den lilla planering och tid det kräver.

  SvaraRadera