fredag 13 november 2009

Dubbelt Founders

Fortsätter att tömma förrådet på öl från bytet. Denna gång blir det två öl från Founders och först ut är Centennial IPA.

Delade en flaska av denna med Dempa och några fler på SBWF och tyckte då att den var riktigt trevlig.När jag ju häller upp den blir det ett kompakt vitt skum som klamrar sig fast på insidan av glaset. Vätskan är halvklar gyllene orange. Doften är helt underbar av mjuka toner fruktiga toner som ananas, mango, citrus. Det är en väldigt behagligt doft och kommer på mig sittande med näsan i glaset och bara njuta. Smaken är frisk och otroligt fräsch av samma underbara mjuka fruktiga toner som finns i doften. Under detta ligger det en lätt karamell-bakgrund. Då denna öl har en lätt kropp och inte alltför kraftig beska blir den sjukt lättdrucken.

Jag nämnde tidigare att jag gillade denna när jag drack den på mässan i Sthlm men nu är den bara helt sjukt bra. Det som är roligt är att den känns vansinnigt färsk. Skulle nu vilja haft en sexpack att tömma ikväll men det har jag tyvärr inte samt att det är dags för ett annat öl från samma bryggeri och även den dracks i Sthlm. Då detta är ett av mina favoritöl från mässan blev jag nöjd när jag fick med några i mitt ölbyte senast. Jag talar om Breakfast Stout.Häller upp en svart vätska med kompakt beiget skum lämnar sparsamt med skumrester på glaset. Doften mjuk av kaffe och choklad med något "halmigt" som jag brukar hitta i stouts som denna där havre har tillförts i bryggprocessen.

Smaken är även den mjuk och full av genuin kaffe och choklad utan att bli syrlig och bitter med en mjuk och behaglig munkänsla. Kanske inte den mest komplexa Imperial stouten men vem bryr sig när det är så här fantastiskt gott!

Kroppen är medelfyllig och lätt kolsyrad.

1 kommentar:

  1. Håller med om frukoststouten, riktigt gott är det! Jag gillar etiketten också.

    SvaraRadera