lördag 15 augusti 2009

Hoppin Frog Mean Manalishi

Då var man på Systembolaget Nordstan och köpte några efterlängtade öl. Det öl jag ska skriva några rader om här kommer från Hoppin Frog och är deras bidrag till stilen imperial/double IPA, Mean Manalishi. Det är faktiskt andra gången jag dricker denna DIPA då jag kom över en flaska i Köpenhamn för nästan ett år sedan. Då tyckte jag den var god som skam så det ska bli intressant att prova den igen.

Ölen är bärnstensfärgat med ett kompakt smutsvitt skum.

Doften är precis som jag minns full med citrus och tropiska frukter, hittar även jordgubbar och till detta finns ett stabilt karamellfundament. Doftmässigt är det i topp bland de IPA/DIPA jag smakat, man blir bara glad och det är nästan omöjligt att sluta dofta på ölen.

Smaken är precis så där skön och balanserad som jag minns den från tidigare med underbara smaker av tropiska frukter, jordgubbar, tutti frutti, karamell, söt. Mjuk bitter avslutning som inte blir så där brutalbitter som det kan bli i vissa DIPA. Detta är godis!

Är man ute efter en brutal obalanserad DIPA som bedövar smaklökarna blir man nog besviken på Mean Manalishi för här får man en balanserad DIPA som farligt lätt slinker ner.

Då har vi den ständiga frågan hur färsk den är. Jag upplever den som mycket färsk men tror mig minnas den som en ännu mer fräsch och kraftig humleprofil i smak/arom vid förra tillfället utan att förlora balansen. Även om det nu är så att jag har rätt så är det inte många i stilen som kan mäta sig med denna. Detta är helt enkelt ett riktigt bra öl.

Gå och köp denna extremt goda öl till ett tyvärr extremt högt pris.

5 kommentarer:

 1. Tackar för recensionen. Har velat höra ett omdöme av denna innan det blir lite köp. Så denna får slinka ned i korgen nu imorgon iaf

  SvaraRadera
 2. Skall bli spännande att testa denna igen, har också väntat innan jag köper fler för att se hur bra den är.

  SvaraRadera
 3. Har också bara köpt en, vem var det som hade testat en flaska på Haket å inte tyckt den känts speciellt färsk??
  Trist att den är så dyr. Varför kan inte DIPA-bomberserna kosta som Left Hand Twin Sisters gjorde? 70-80 spänn är lagom :)

  SvaraRadera
 4. Jag beslöt mig för att inte köpa denna pga av det höga priset. Nu vet jag ju att denna även är dyr i USA ($12) så att priset hamnar på 129:- här i sverige är inte så konstigt. Dock är det fortfarande för mycket pengar. Shipyards DIPA var dock relativt prisvärd och god.

  SvaraRadera
 5. Dempa: Det var Uffe som testade en flaska på Haket.

  För min del blir det nog minst en flaska till.

  SvaraRadera