måndag 3 augusti 2009

Fredag, lördag, U2 & några intressanta öl

Tänkte passa på att lägga ut några intressanta fatöl som jag sprang på i helgen. Lägger upp det som enligt mig var intressantast samt en kommentar av helhetsintrycket från besöket.

The Rover
- Hardcore IPA, BrewDog
- Max Golding, Närke
- Double Dog, Flying Dog
The Rovers nyöppning efter köksrenoveringen bjöd på mycket svensk mikro-öl och tungviktare från BrewDog och Flying Dog. Som vanligt var det packat med gäster när vi anlände rund 23:30 på fredagen. Hittade tillslut två sittplatser där vi spenderade några mycket trevliga timmar innan de stängde.

Bishops Arms, Järntorget
- USB, Skebo
- X Pale Ale, Mikkeller
Här blev det några trevliga öl och en burgare på uteserveringen under förmiddagens sista timmar. Till maten intogs förövrigt en trevlig Jever. Mycket folk hade hittat till uteserveringen.

Klockan hade blivit runt 18:00 och vi passade på att besöka några ställen på Avenyn i ett försök att komma i konsertstämning.

Bishops Arms, Avenyn
- Coffee Stout, Nils Oscar
- Stättöl, Närke (Cask)
- Double Dog, Flying Dog
Nu hade klockan blivit 24:00 och folk strömmade upp från Ullevi mot Avenyn i desperat försök att komma in någonstans för en sista öl. Vi satsade på Bishops på Avenyn där det vanligtvis är packat en lördag men det finns inte någon annanstans på Avenyn där man kan köpa kvalitetsöl fram till kl 02:00. Här var det naturligtvis mycket folk men inte mer än vanligt en lördag så vi hittade en plats vid baren där vi fick i oss några goda öl medan vi studerade de stressade och stundtals otrevliga barpersonalen.

3 kommentarer:

 1. Jaså du är ett U2-fan?!

  Drack också lite trevlig öl i helgen.
  Hardcore IPA var ganska trevlig på fat. Lite speciell, som de flesta BrewDogöl.
  Double Dog på fat - farligt god. 89 spänn för 40 cl på Haket, vad tog Rover??

  Lava Imperial Stout från Ölvisholt var ganska trevlig måste jag säga.
  Slutligen Bigfoot 2009, den var riktigt fin!

  SvaraRadera
 2. U2-fan vet jag inte men har lyssnat en del på dem för. Hade inte planerat att gå på konserten utan vi bestämde oss under dagen och köpte utanför arenan. Det var ett vansinnigt tryck på biljetterna.

  Vet ej vad Rover tar för Double Dogen men det är troligen inte mindre än Haket.

  SvaraRadera
 3. Två dagar med kvalitetsdryck och sköna öl-hak var inte helt fel. Tackar för en kanonhelg!

  SvaraRadera