tisdag 4 augusti 2009

Hoppin Frog Barrel Aged BORIS The Crusher

Måndag förra veckan besökte jag och Rojo Haket vilket jag skrev några rader om här. Nämde där att jag skulle återkomma med huvudsyftet med besöket den kvällen.

Vi hade från Brill & Co via Dempa fått tips om att de skulle fått in Barrel Aged BORIS The Crusher från Hoppin Frog. För er som inte vet producerades den i endast 86 kolli och Brill lyckades komma över 7 av dessa! Med tanke på denna och tidigare lanseringar både här och Danmark känns det som vi har hög prioritering här i norden.

Men hur var den då?

Vi fick in en väldigt kall flaska då ölkylarna var fyllda så dessa flaskor fått tagit plats i grönsakskylen där temperaturen var betydligt lägre. Det var helt ok för mig då jag föredrar en för kall öl före en för varm samt att det alltid är roligt att följa hur dofterna och smaken utvecklas med temperaturhöjningen.Att vi har med BORIS att göra tyckte jag kom fram tydligt i den otroligt lena munkänslan. Till denna växer det fram en räcka med smaker som choklad, vanilj, körsbär, trä och en välbalanserad Bourbon-karaktär. Det kortlivade skummet är mocha-färgat med en tjock svart vätska som ger en fet munkälsla.

Jag skriver bourbon för att förklara karaktären men den lagras i amerikanska Heaven Hill Whiskey-fat men de ligger betydligt närmare bourbon än skotsk whisky i karaktären. Om man tillhör de som kan uppleva att bourbon-karaktären får för mycket plats i vissa öl men ändå gillar smakerna som den tillför ska definitivt ge denna en chans då det är väldigt balanserat här.

5 kommentarer:

 1. Åhh!

  Jag har en flaska ståendes som jag tänkte korka upp någon gång i vinter. Något att se fram emot! Vad fick ni ge för flaskan btw ?

  SvaraRadera
 2. Baggen. Vi fick betala 380 kr för en bomber vilket jag tycker är ett mycket bra pris med tanke på hur svåråtkomlig den är här och i övriga världen.

  Skulle gärna ha några flaskor stå hemma för mörka höst/vinterkvällar.

  SvaraRadera
 3. Låter bra med balanserad whiskey karaktär, jag har ofta svårt för "bourbon bomber" även om det är häftigt från och till.

  Har en provning av denna och den "vanliga" på schemat, ska bli jävligt spännande.

  SvaraRadera
 4. Känns nästan som att jag får ta mig en tur till Haket och dricka en flaska.

  SvaraRadera
 5. Håller med om att den var fruktanvärt snygg och att whiskeytonerna kändes mer Kaggen än Bourbon County Stout.

  SvaraRadera