tisdag 9 november 2010

Festivalsugen?


Då kom vintern till Sverige i år igen samtidigt som en av världens intressantaste öl-festivaler pågår i värmen på andra sidan Atlanten. Jag syftar på San Diego Beer Week som startade i fredags för att avslutas tio dagar senare nu på söndag.

Enligt mig så kommer många av de intressantaste bryggerierna från just Kalifornien och alla finns naturligtvis på plats i San Diego dessa dagar. Här pågår event som Cask vs Draft, Rare Beer Breakfast, Food and Beer Pairing och så vidare, listan kan göras hur lång som helst. Aktuella event hittar ni här. Imponerande lista med event som pågår hela dagarna långa i tio dagar.

San Diego skulle jag förövrigt vilja utnämna till ett Mecka för ölintresserade. Jag vet ingen stad i världen som kan skryta med så många bryggerier av världklass som just San Diego. Listan på bryggerier som ligger i eller runt San Diego hittar ni här.

Denna tillsammans San Francisco Beer Week som gick i februari är enligt mig det mest spännande man kan hitta för tillfället om man gillar öl.

7 kommentarer:

 1. kommer fler korta rapporter under veckan här: http://beersentence.tumblr.com/

  bäst än så länge är craftsman från pasadena.

  SvaraRadera
 2. Viktor din gottegris!

  Blev nästa förbannad när jag gick in på beersentence och såg sitt senaste inlägg - Sculpin on draft vs. Sculpin on cask!!! Inte minst då jag anser att Sculpin är en av de absolut bästa IPA man kan komma över.

  SvaraRadera
 3. Weine, vi får "ge igen" och dryga oss rejält från San Francisco :) Jag SKA iaf dit :)

  SvaraRadera
 4. Känns lite långt att åka dit bara. Men det är ju Örebro Öl och Whisky om en vecka. Ska du dit? Jag kommer på lördag.

  SvaraRadera
 5. Ja, Sculpin på cask var verkligen en upplevelse! Nästan en helt annan öl och även om jag nog föredrar "vanliga" Sculpin i längden var den där grumliga färskheten fantastisk.

  SvaraRadera
 6. Baggen, vi får planera nästa helg! :)

  Stefan, jag ska inte upp till mässan i år. Ska dricka sjuka öl med Baggen o Rojo från Beerwell under den helgen nere i Gbg. Kommer du ner till Gbg i jan då öl-mässa kommer till stan?

  SvaraRadera
 7. Det har jag inte funderat på, men det är mycket möjligt att jag dyker upp. Hänger mest på ekonomin.

  SvaraRadera