torsdag 11 november 2010

Fatkoll.se

Den uppmärksamme har noterat att Tomas var snabb att nosa upp något i kommentarerna nedan. Trodde nog att jag skulle få lägga upp fler inlägg innan någon började komma med något men Tomas har naturligtvis helt rätt. Grattis! ;)

Beerwell-imperiet släpper ännu en skapelse efter systembevakningsagenten och denna gång handlar det om ett hjälpmedel som håller koll på fatölen i vårt avlånga land.

Vad finns påkopplat på ett visst ställe? Är fatet du drack i helgen fortfarande kvar? Vilka fat är på väg att kopplas? Är det nya fatet av en viss öl lika bra som det förra? Vilka real ale har Akkurat påkopplade? Vilka krogar i Göteborg serverar spotanjäst? Vilken krog i Karlstad har det bästa fatölsutbudet? Vad har Malmö att erbjuda i fatölsväg? Det som gör denna sajt levande är att det är vi användare som styr processen. Det är vi (krogpersonal/användare) som lägger upp nya öl samt håller koll på det aktuella utbudet genom att ”pinga”.

Från och med fredagen den 19 november kan ni hålla er uppdaterade på:
Jag har sett beta-versionen och tycker det är ett utmärkt hjälpmedel.

Tillägg: Fatkoll i mobilen? Naturligtvis fungerar det; då det är först då det blir i realtid.

7 kommentarer:

 1. Det låter verkligen toppen! Nu gäller det bara att få folk att fylla tjänsten med innehåll.

  Skönt att slippa ringa runt till alla stressade krögare för att ta reda på vad som är påkopplat och framför allt hur länge det har stått på.

  SvaraRadera
 2. Ja, detta tror jag på! Kommer garanterat att bli flera "spontana" besök om man vet vad som finns påkopplat!

  SvaraRadera
 3. För att vara riktigt ärlig så är jag ju med i betatesten och kände till releasedatumet, så det var ju inte så svårt att lista ut vad det handlade om :)

  SvaraRadera
 4. Tomas, det är väl du som slitit med inläggning av Malmö-krogarna antar jag?

  SvaraRadera
 5. Jag har inte länkar till Systembevakningsagenten, då jag själv inte använder den. Jag går hellre till källan: Systembolagets egna lagersaldosidor.

  Här kommer en tjänst som skapar en egen källa, som jag dessutom starkt efterfrågar! Jag har funderat kring något som detta men har absolut ingen kunskap i hur man skulle kunna lösa det tekniskt, så jag är glad att det finns de som kan och vill göra det!

  Jag ser fram mot lanseringen!

  Daniel
  Schnille och Schmak

  SvaraRadera
 6. @Daniel Du ska givetvis kolla källan! :) Agenten finns för att få statistik och en helt annan överblick än vad Systembolaget själva erbjuder (än så länge). Vi länkar ju själva till dem och påtalar att det är deras siffror som gäller.

  När det gäller fatkoll blir det ju flera källor till observation. Det kan vara pubägaren likväl som besökare eller en sifferbiten ölnörd som rapporterar in vad som finns (eller inte finns).

  Med all säkerhet kommer tjänsten att utvecklas med tiden som en massa feedback kommer in. :)

  SvaraRadera
 7. @Weine: Ja det stämmer, men jag tror att där finns någon till i Malmö som lägger in också.

  SvaraRadera