torsdag 18 november 2010

fatkoll.se - en dag kvar!

Under morgondagen kommer fatkoll.se lanseras - hoppas ni hänger med!

I skrivande stund ligger det 264 fatöl i databasen vilket täcker en del men långt ifrån alla fatöl som finns och kommer att finnas i Sverige. Saknar ni den underbara amerikanska DIPA:n som ni drack från Akkurats crazy-kran? Lägg då helt enkelt till den i databasen. Samtliga användare kan lägga upp nya öl så länge bryggeriet finns i databasen; saknas bryggeriet eller för den delen ditt favoställe kontaktar ni bara någon av sajtens administratörer så läggs de in.

Från mobilen kan man ”pinga” (pinga = visa att det aktuella ölet finns påkopplat) och kommentera de fatöl man önskar samt lägga till öl som saknas på stället genom att hämta dem i databasen.

Ut med er på stan imorgon och pinga samt sprid fatkoll.se bland era bekanta då desto fler som använder tjänsten desto fler blir uppdateringarna och därmed högre kvalitet på innehållet.

Hoppas att vi ses på fatkoll.se!

8 kommentarer:

 1. Utan att ens ha sett det hoppas jag på succé, sådan succé att flera krogar själva kommer nyttja den och fylla på med aktuell info.

  Men skall bli spännande att se det imorgon, systemagenten använder jag trots allt galet flitigt

  -Jimmy

  SvaraRadera
 2. Vissa krogar är redan med :)

  Hoppas precis som du att alla hänger på och ser detta som en bra scen att presentera deras utbud och därmed få folk att komma till stället.

  SvaraRadera
 3. Är det meningen att man bara ska lägga in roterande fat eller ska även de fasta faten finnas med?

  SvaraRadera
 4. Samtliga fat på ett ställe kan läggas upp och det är väl det bästa om du frågar mig, men valet är användaren. Det finns en finess för hur man hanterar detta på sidan.

  All information om vilka fatöl som finns på ett ställe är ju av intresse. Det den ena tycker är ointressant kan ju vara den andres favoritöl.

  Likaså är det ju inte bara toppkrogarna som finns representerade på sidan.

  Nu får jag inte avslöja mer för då får jag stryk av rojo.

  SvaraRadera
 5. Haha! Ja, absolut. Stryk. :) Men det är precis som Weine skriver, det är lite styrt av användaren. Den smarte krögaren lägger upp det han eller hon vill skylta med.

  SvaraRadera
 6. Ser fram emot att se sidan men eftersom jag inte har något liv utan bara sitter och stirrar in i en vägg var kväll så lär jag inte vara en så effektiv användare. Kanske installerar jag några fat här hemma bara för att få känna mig som en del av gemenskapen dock, man vet aldrig.

  SvaraRadera
 7. @andersand En lösning är att vi gör en sk. "intervention" som man brukar göra med beroende personer. Du är alltså beroende av att stirra in i väggar och vi kommer då hem till dig med kassar av bra öl och tvingar sedan ut dig på stan!

  SvaraRadera
 8. Eftersom jag även är beroende av alkohol så kan det faktiskt funka, bara ett behov fylls (jag fylls) så ska det nog gå..

  18 minuter kvar..

  SvaraRadera