måndag 8 juni 2009

Hemma!

Tillbaks efter en fullspäckad helg i London där tyvärr det inte gavs helt obegränsad tid för ölaktiviteter. Fredagen var fullspäckad med arbetsrelaterade aktiviteter samt middag på kvällen. Lördagen spenderades som den turist man är i en turistbuss för att se stadens alla sevärdheter samt ytterligare sociala aktiviteter senare på kvällen.

Lyckades trots detta komma loss på några få öl-relaterade aktiviteter under lördagen varav den första var ett besök på en av Londons bästa öl-butiker enligt ratebeer - Utobeer. Denna butik är snarare ett marknadsstånd mitt i den myllrande Borough market vid foten av London Bridge.

Efter att ha gått runt en stund i myllret bland marknadsstånden växte sig en osäkerhetskänsla om jag hade missuppfattat det hela. Låg butiken verkligen inne på marknadsområdet eller var det i närområdet utanför marknaden?

När jag svängde runt ett marknadsstånd med vin dök plötsligt den efterlängtade butiken upp eller snarare några trähyllor som var utställda på marknadsgolvet i en V-form som avslutades med en trång kassadisk.

Butiken är väldigt trång med ett ganska bra öl-sortiment. Hade förstått att det skulle finnas några amerikanska öl från bla Coney Island och He'Brew i butiken. Mycket riktigt fanns det en del intressanta amerikanska öl men även en del intressant från Belgien och naturligtvis en hel del brittisk öl som säkert skulle göra en svensk anglofil upphetsad. Även jag hade säkert plockat ner några britter om inte det vore för platsbristen eller snarare viktbegränsningen på flyget. Följande blev det dock.

Fanns ytterligare en del som lämnades denna gång bla. några öl från Coney Islands, BrewDog och ytterligare några från Victory. Den trevliga Hop Devil från Victory fanns på hyllan men tyvärr var den gammal med ett bäst före-datum om några veckor. Har druckit den tidigare och tyckte den var ganska trevlig men med ett nästan utgånget bäst före-datum är det troligen något helt annat, tråkigt.

Kan rekommendera ett besök på Utobeer om ni har vägarna förbi London.

2 kommentarer:

  1. Nice med Hop Wallop, den gillar jag. Stouten hade också varit skoj att komma över, hoppas de finns kvar när jag är där om 3 veckor!

    Gött att du fick tag på lite He'Brew, då kan jag dricka mina utan att få dåligt samvete ;)

    SvaraRadera
  2. Kul att du gillade Storm King! Jag har bara en flaska kvar, när faen ska man dricka den!?

    Välkommen hem!

    SvaraRadera