lördag 13 augusti 2011

Paket från staterna...

Igår eftermiddag hämtade jag ut ett paket från USA. Denna gång var det en gemensam trade med Rojo, Christer och undertecknad. Fokus låg på surt med någon mörk och humlestinn öl.

Först ut blir New York-baserade Captain Lawrence med två topprejtade sour/wild ales: Cuvee de Castleton och Rosso e Marrone. Den förstnämnda har man tillsatta muscat-druvor som sedan lagrats på franska ek-vinfat. Den sistnämnda har lagrat på fat över ett år innan man tillsatte brett och mogna röda druvor.


Nästa blir två sour/wild ales från kända Goose Island från Chicago. Lolita är en hallonöl med brett och Madame Rose är en körsbärsöl med michigan sour cherries som legat på ekfat över två år. Mycket spännande öl med höga betyg.


Vi fortsätter med ett för mig oprövat bryggeri; Upland Brewing Co. Denna trade innehöll tre st öl från bryggeriet: Strawberry Lambic som är en jordgubbslambic med bär från Huber's Orchad i Indiana, Blackberry Lambic som är en björnbärslambic och även här kommer bären från Huber's Orchad, Dantalion Dark Wild Ale där man använt en mix av kryddor och candisocker.

Firestone Walker Brewing Co. är alltid stabila så denna Abacus ser jag verkligen fram emot att få smaka. Abacus är ett potent barley wine som lagrats i 3 år på 20-åriga Bourbonfat från Heaven Hill Destilleries. Som vanligt med Firestone, mycket höga betyg på ratingsidorna.


Nästa två öl kommer från välkända Cigar City från Tampa i Florida och för mig helt okändaTelegraph Brewing Company från Santa Barbara i Kalifornien: Hunahpu's Imperial Stout är som alla vet en grym öl med massa goda ingredienser som olika former av chili, vanilj, kanel och krossade kakaobönor, detta var 2011 och jag har redan en 2010 stående i skåpet. Obscura Arborea som är en sour/wild ale. Obscura Arborea var rolig överraskning då det var en oväntad extraöl.

De två sista ölen får representera den obligatoriska humle-dosen. Båda kommer ifrån Three Floyds Brewing Co. Den lite mer välkända Dreadnaught som för mig är en av väldens bästa DIPA eller till och med öl överhuvud taget som jag druckit. Sedan har vi en för mig oprövad öl; Apocalypse Cow som är en DIPA där man tillsatt mjölksocker, topprejtad och knepig eller som de själva vill uttrycka det - "not normal".

Nu ser vi bara fram emot höstens provningar.

9 kommentarer:

 1. Jag ser fram emot att få prova lite av de där ölen. Ev kommer jag ner sista helgen i september/början på oktober. Tar med mig lite "mums" då om vi kan få ihop en provning :)

  SvaraRadera
 2. Absolut! Det ända som med säkerhet då är borta är väl Three Floyds av naturliga skäl, de är ju färskvara. Vi tänkte knäppa dem den 3 sep på en provning. Då har även Christer kommit hem från Kanada med ett gäng öl därifrån. Jag skapar ett google-dok där vi kan börja skriva i vad vi ska ha med vid provningen då du kommer ner.

  SvaraRadera
 3. Kul skit! Cuvée de Castleton är för jävla bra!

  // Victor, nagotattdricka.blogspot.com.

  SvaraRadera
 4. Gissar att ni skeppat iväg Blåbär och lite annat gott? Sätter ni upp era trades via Ratebeer, Beeradvocate eller via någon annan sida?

  SvaraRadera
 5. Jag har en lirare i Chicago som jag gör alla mina trades med och de sker på BeerAdvocate(förutom en på ratebeer med en annan snubbe). Fördelen man denna Chicago-bo är att han är tradeberoende och har över 100 trades på sitt samvete, vilket gör att han har alla öl man kan tänka sig från hela USA. Sedan bor han ju i ett mycket bra område i USA om man är intresserad av öl. Har tex som snabbast fått DIPA från Three Floyds 6 dagar efter att han köpt dem på bryggeripuben i Chicago, det är färskt!

  Ja, Blåbär var med vid denna trade också. Vi har ett ganska schysst sätt att se på det, då vi kör $ for $ vilket i och för sig gör att vi får väldigt mycket nu när dollarna är låg och Blåbär är dyr.

  SvaraRadera
 6. Se då till att ta dig ner! Du är välkommen. :)

  SvaraRadera
 7. Ja fast då jag ämnar äta surströmming den 3 sep så måste ni skjuta på provningen :)

  SvaraRadera
 8. Sour & Hops, vi kommer att köra _ordentlig_ ölprovning i oktober. Prata med din bror om detaljerna :)

  SvaraRadera