tisdag 10 maj 2011

Tillbaka i landet lagom

Allting har ju som bekant ett slut - resan som startade med några city-dagar i New York som övergick i en road trip i Florida och avslutades med en city-helg i San Fransico är nu över.

Sitter i skrivande stund hemma i lägenheten i goa Göteborg. Har varit en otroligt trevlig resa med allt man kan önska sig. Förutom det ni kunnat läsa om är ju shoppingen grym, bra utbud till bra priser. Priserna är ofta 40-50% billigare än Sverige och vissa prylar betydligt mer.

Hoppas att ni är några som gillat och läst mina spontana inlägg från mobilen.

5 kommentarer:

 1. Se där ja, kul att det gick vägen för er, kul att stöta på varandra i N.Y. Fick du med dig något skoj hem, får man väl läsa om när som helst. Snart dax för en öl på 3 Små?? Reza blandra bästa blandningen på alla krogarna i Götet. Ses snart W.

  SvaraRadera
 2. Japp det har varit underhållande och intressant då min resa dit är om ca 1 månad så ligger nu insirationen på topp
  Mvh// Malt

  SvaraRadera
 3. Välkommen hem. Nu är vi nyfikna på vad du fick med dig för öl hem denna gång. Hörs om några veckor iaf :)

  SvaraRadera
 4. Trevlig läsning har det varit. Hur mycket la du på öl under resan?

  SvaraRadera
 5. Anthony: Ja, det var kul att träffas över några öl. Kul även att det löste sig med ert "problem".

  Malt: vart i USA ska du?

  Baggen: Tackar. Blev relativt sparsamt med öl på hemvägen. Kanske får upp någon bild inom några dagar. Ska bli kul att träffas om några veckor.

  Gyllenbock: Vet ej hur mycket jag la på öl då de hamnar bland "fickpengar" dvs övriga kostnader som mat och diverse utgifter för att leva. De är blandade mellan kort- och kontantköp. Däremot har jag full koll på kostnader för resa, boende, bilhyra mm då de alltid betalas med kreditkortet.

  Det som slog mig även SF under beer week är att det blir billigare än man tror. Kankse inte är svårt att förstå när prisnivån är följande:

  Fatöl på krogen: $4-8
  Beer flight på krogen i NY(5 smakprov): $7-12
  Bomber i butik: $5-10
  355 ml-flaska i butik: $1,5-2,5
  Sexpack 355 ml-flaskor i butik: ca $10
  750 ml-flaska $10-13

  Kostar dollarn 6,3kr är det ju riktigt billigt.

  Ska det vara dyrare än priserna ovan ska det vara extremt svåråtkomlig öl. Då menar jag inte öl som PtE som kostar $5 på fat på Toronado eller World Wide Stout som kostar $7 på fat på The Ginger Man i NYC. De är ju ganska tillgängliga på dessa platserna. Nej det ska vara mer begränsade öl än så. Dock blir ju aldrig priserna i närheten av vad vi ser här uppe i norden.

  SvaraRadera