onsdag 11 maj 2011

Öl som kom med hem från USA

Blev inte överdrivet med öl som följde med hem denna gång utan siktade mer på favoriter i repris. Den enda öl som inte jag hade druckit tidigare då jag inte hann dricka den på plats är Sea Monster från stabila Ballast Point.
Samtliga Russian River, Firestone Double Jack och Alaskan Smoked Porter är inköpta på Whole Foods SoMo i SF, Ballast Point Sea Monster är inköpt på Whole Foods Tampa och slutligen Nectar Ales Black Xantus som är inköpt på New Beer Distibution i NYC.

Tillägg: Förutom Sea Monster har jag inte provat Alaskan Smoked Porter, glömde att nämna det av någon anledning. Upplägget var att dricka humle-öl på plats och ta med surt och några mörka hem. Sedan var det omöjligt att inte ta med en Double Jack.

4 kommentarer:

 1. Ja en fin samling! Får man lite frakt tips!! Var det den klassiska tubsockan som fick rycka in? Jag ska över i juni och oroar mig redan nu för hur jag ska packa på hemresan!

  SvaraRadera
 2. Malt, köp bubbelplast på Claes Olsson, det funkar varje gång!

  Jag ska själv över till Kanada i sommar, då blir det ofta en tur över till Alaska. Jag vill gärna höra om hur Alaskan Porter smakar. Den har jag nämligen missat helt. Det kanske är värt en omväg?

  SvaraRadera
 3. Malt: Balder har helt rätt. Jag hade plats för bubbelplast i väskan ner som jag köpte på Claes Olsson. Tycker du att det är bökigt eller inte har plats vi väskan går det utmärkt att köpa på Staples i USA. De har massor av butiker så det borde inte vara svårt att hitta någon dit du ska. De har också ett större urval av emballage-produkter än vad vi ser på hyllan i Sverige. När jag var i San Francisco under Beer Week i feb köpte jag bubbelplasten på Staples i San Francisco.

  Vad det gäller packning kan jag rekommendera som sagt att vira in flaskorna individuellt några varv i bubbelplast. Se sedan till att inte flaskorna ligger ”lösa” i väskan. Den största risken för att flaskorna går sönder är ju att de slår i varandra. Kan därför rekommendera att tejpa ihop flaskorna i ett paket som sedan viras in i kläderna som du redan har i väskan. Se sedan till att du säkrar att ”paketet” är hyssat säkrat i väskan. Senast virade jag in flaskorna i bubbelplast för att sedan vira in varje flaska i ett klädesplagg, placerade sedan flaskorna i ett påse som tejpades ihop till ett solitt paket som placerade i väskan ihop med övriga kläder. Tror även att det är bra om man har en väska av hårdplast då det skyddar mot stötar bättre än en mjuk väska.

  Har du en väldigt full väska är ju riskan att de rör sig minimal vilket borde räcka med att du lindar in dem i bubbelplast och placerar dem utspridda inlindade i kläderna.

  Ett anat tips är att tejpa kapsylerna då risken finns att de ligger och skavar mot något och börjar läcka. Har varit med om detta vid en trade från USA.

  Följer du detta kommer det gå alldeles utmärkt kan jag lova.

  Lycka till!

  Balder: får se om jag hinner öppna flaskan innan då åker då. När Jonas från Öl i Sthlm var i Alaska fanns det dock inga Smoked Porter på hyllorna där. Kan bero på att de säljer slut så fort på hemmaplan då den är ett säsongsöl som endast produceras en gång per år. Båda gångerna jag varit i NY fanns de dock på hyllan där.

  SvaraRadera
 4. Aja, vi kommer säkert att ta en tur dit. Alaska är ganska coolt att köra i så det är nog värt det bara jag får deras esb.

  Smart med staples, där jobbar svägerskan. Hon ska få skaffa bubbelplast!

  SvaraRadera