lördag 18 september 2010

Goose Island Night Stalker

För er som inte redan har koll på det är detta samma Imperial Stout som de lägger på bourbon-fat och då kallar Bourbon County Stout. Men här har man istället valt att torrhumla den.




Fet becksvart vätska som klibbar sig fast i långa gardiner på insidan av glaset med ett espresso-färgat skum. Oj, hela rummet fylls av blommor och tropisk frukt! Doften bara helt enorm av massor av fruktig humle av mogen mango, ananas, persika, toffee, rostat, kaffe, choklad. Smaken är sjukt tjock/koncentrerad av rostat, kaffe, saltlakrits, ekfat, mjuk sötma åt choklad, toffee, vanilj med en silkeslen fuktighet åt mango, persika, värmande alkohol. Munkänslan är fyllig, medel till låg kolsyra med besk avslutning. Ojojoj ...detta är något i hästväg!

Vi öppnade en flaska som jag fick via en trade för några månader sedan på en provning och tyckte då att den väldigt god men nu upplever jag något som närmast kan beskrivas som religiöst. Det måste varigt en sjuk man som bestämde mängden humle som skulle ner i kärlet vid torrhumlingen av denna Imperial Stout!

Om ni älskar svarta IPA är det värt att gå över lik för denna. Svart, rå, söt, rostad som synden, blommig, fruktig som en tropisk ö mixat med en svensk sommaräng. The grand-daddy of all black IPA!

Denna flaska är köpt i Kph där den sedan ett tag finns att köpa.

5 kommentarer:

 1. Drack den där på Monks Porterhouse i stockholm och tyckte den var riktigt bra. Har även en flaska i skafferiet som jag nog lär korka upp lite senare iår när vädret börjar kännas mer rätt för att dricka "tunga" öl :)

  SvaraRadera
 2. Detta var en av de bästa öl jag druckit på länge.

  SvaraRadera
 3. Baggen: Det är alltid rätt att dricka tunga öl ;)

  SvaraRadera
 4. Håller med weine. Tunga öl kan aldrig vara fel.

  SvaraRadera
 5. Åh. Jag valde att dissa Fish n beer senast, det var ju "bara" denna öl de hade där som jag inte kunde få tag på i övrigt.

  Hoppas man kan få tag på den på Monks under SBWF som med Dreadnaught ifjol ;)

  SvaraRadera