lördag 19 november 2011

Grassroots Wachu Saison - Asian Farmhouse Ale


Stabila Grassroots har här bryggd något de kallar för asian farmhouse ale då det i ingredienserna ingår asiatiska produkter som thai red rice, schezuan peppercorns och frukten yuzu; förutom det vanliga malt, humle, jäst och vatten. Och när vi snackar jäst är det bla brett som är med i bilden.

Den skummar härligt med ett kompakt småbubbligt skum som en sasion sig bör med en disig ljusgul vätska. Doften är frisk av citrus, kryddor, funk. Smaken är av mycket citrus ackompanjerat av funk, lätt pepprig, belgisk jäst, fenolisk, en lätt underliggande sötma.

Asian farmhouse ale är inte så dumt ändå.

söndag 13 november 2011

Three Floyds XV anniversary party/beer

Igår firade det amerikanska bryggeriet Three Floyds sitt 15 års jubileum. Naturligtvis hade de bryggt en öl dagen till ära.

För er som inte redan har koll på det kan jag meddela att det är ett samarbete mellan de själva, Surly, Mikkeller och Struise. De har helt enkelt blandat Surly Darkness, FFF Dark Lord, Mikkeller Beer Geek Brunch och Struise Black Albert.

Låter hur grymt som helst i mina öron och jag lär nog jobba lite på att försöka komma över en flaska. Kan dock bli lite knivigt då varje lycklig besökare som kom över en biljett endast fick köpa max tre flaskor.

lördag 5 november 2011

The world's best beer is made in San Diego



San Diego Beer Week började idag (4:e lokal tid i USA).

Allting startar kl 07:00 med - Ballast Point kick off to SDBW! Sedan fylls första dagen upp med ca 60 event för att sedan fortsätta på den inslagna vägen i 10 dagar!

Detta är garanterat det största jag har kvar på min "todo-beer list". Tänk er att kunna besöka event dagarna i ända där flera av världens bästa bryggerier är representerade och allt detta på ett ställe med vita stränder, sol från blå himmel och 25 grader. Låter som en definition av paradiset i mina öron.

Nej, nu får man försöka att komma iväg till San Fransico Beer Week i februari.