måndag 6 juni 2011

Casa tipsar!

För er som gillar historiska drycker och honung kan jag rekommendera en mjöd från polen som heter Jadwiga. Jag beställde precis en flaska av den på Systembolaget, då den finns i beställningssortimentet för 216 kr för en 75cl-flaska. Länk till produkten på Systembolaget hittar ni här. Ni kanske har sett att den nämnts här på Casa tidigare då den deltagit vid flera provningar men då den är så underbar tyckte jag att den förtjänar ett eget inlägg.

Helt gudomlig honungssöt mjöd på 16%. Gillar ni inte sött och honung ska ni icke göra er besvär att köpa den då bara åsynen framkallar diabetes; men ack så gott.

Ska enligt uppgift vara tillsatt dubbelt så mycket honung (?) som vatten och lagringstiden är 6-7 år. Dessutom har man tillsatt ca 3% hallon och nypon.

Beställ och avnjut i små mängder.

Jadwiga of Poland var förövrigt en kvinnlig monark på 1300-talet som tydligen envisades med att titulera sig kung snarare än drottning vilket skulle återspegla oberoende och självständighet.

Tillägg: Kan ju även vara värt att nämna att den klassas som världens bästa mjöd på ratebeer med betyg 4,10, länk här.

3 kommentarer:

  1. Den bjöd Jocke (Good Morning Beer Lovers) på på en provning häromdagen. Grymt god!

    SvaraRadera
  2. Har redan en flaska och ligger på lagring i kylen :) Den får nog ligga där ett par år till...är lite nyfiken på hur sötman utvecklas över tiden.

    SvaraRadera