söndag 15 januari 2012

Tribute Double IPAEn öl bryggd på Drakens i Göteborg av Baggen och Rojo från Beerwell-imperiet samt Rick Gordon. Ölen är skapad som en hyllning till den underbara IPA som bryggs i Kalifornien samt den karismatiske datagurun Steve Jobbs som tragiskt gick bort för ett tag sedan. Lägg gärna lite tid på att studera den genialiska etiketten skapad av Rojo.

Rikligt småbubbligt kompakt smutsvitt skum som är seglivat. Vätskan är grumligt gul/orange. Doften är medelsöt, fruktig av massor av citronskal, apelsin, ananas, mango, grape och alkohol. Smaken är ganska söt och fruktig….fruktgodis. Tuttifrutti, apelsin, ananas, citrus, karamell, toffee, förvånansvärt torr avslutning med ett alkoholsting. Munkänslan är ganska vass av kolsyra och en kraftig beska.

Har tagit lite tid att få till kolsyran i denna men nu är den livfull med tjockt skum. Den är nu riktigt trevlig med mängder av fruktighet och kraftig beska men det som drar ner det hela lite är den heta alkoholen som väger in på hela 11 % ABV och gör sig lite för mycket påmind i doft och smak.

2 kommentarer:

  1. Kunde inte hålla med mer :) Detta öl var ett roligt experiment men det skulle må bättre av att tonas ner till en 8.5-9.% abv. Jag har bara ett par flaskor kvar nu så den har ju gått åt iaf :)

    SvaraRadera
  2. Nu blev jag sugen på att brygga dipa igen! Det kanske får bli det nästa gång helt enkelt..

    SvaraRadera