Den helt grymma Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel har fått en broder som har lagrats på Whisky-fat ute på den vindpinade ön Islay på den skotska västkusten.
Ölet lagras i 2,5 månader på utvalda ek-fat från destilleriet Caol Ila vilket ska ha gett den en välbalanserad karaktär av rökig Whisky och ekfat som enligt uppgift ska gifta sig med den tydliga kaffekaraktären som finns i original-ölet. Efter tappning har ölet lagrats ytterligare 3 månader på flaska som förseglats med vax från Kalifornien.
Låter det exklusivt? Priset på 147 danska är ju inte precis gratis.
Jag tycker i alla fall att Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel Islay Edition låter hur intressant som helst.
Galet!
SvaraRaderaKostar faktiskt 149DK + 1 DK pant = 150 ;) Kommer en highland lagrad version snart också.. dyyyrt..
SvaraRaderaKan rapportera att Islay inte var ett dugg vindpinat när vi var där. Solsken och på sin höjd en lätt bris ;)
SvaraRaderaÖlen verkar spännande.